Eerste resultaten hondenpoepcontroles bekend

Een hondenpoepvrije stad, dat is voor iedereen aangenaam. Om dit te realiseren introduceerde het stadsbestuur het hondenpoepactieplan, waarin verschillende initiatieven werden opgenomen om Hamont-Achel…Eerste resultaten hondenpoepcontroles bekend

05-05-2017 13:52 – Ingezonden door Redactie

Een hondenpoepvrije stad, dat is voor iedereen aangenaam. Om dit te realiseren introduceerde het stadsbestuur het hondenpoepactieplan, waarin verschillende initiatieven werden opgenomen om Hamont-Achel zo proper mogelijk te houden.
Eén van de acties uit het plan betrof gerichte controles van de lokale politie op hondenbezitters wanneer zij hun trouwe viervoeter uitlaten in de stad. Deze controles werden de voorbije weken meerdere keren uitgevoerd en leverden heel wat concrete resultaten op. Zo werden er vijfentwintig personen gecontroleerd, waarvan er tweeëntwintig in het bezit bleken te zijn van een recipiënt om hondenpoep op te ruimen. De overige drie hadden geen zakje bij en kregen een waarschuwing. Eén eigenaar werd verwittigd omdat hij zijn hond los liet lopen, maar er werden geen overtredingen vastgesteld op het achterlaten van hondenpoep.
Schepen van milieu en duurzaamheid Guy Joosten: “De initiatieven uit het actieplan  – waarvan ook onze hondenpoepbuizen deel uitmaken –  zijn een stap in de goede richting, maar het probleem is zeker nog niet van de baan. Hondenpoep blijft voorlopig jammer genoeg manifest aanwezig in het straatbeeld. We blijven dan ook inspanningen leveren om het hoofd te bieden aan deze problematiek. Ook bij de hondeneigenaars ligt er echter een grote verantwoordelijkheid om onze stad net te houden, enkel met hun medewerking kunnen we een hondenpoepvrij Hamont-Achel verwezenlijken.”

Powered by Blog Grabber