Expositie Mieke van den Elzen in bibliotheek Budel

Van 20 april t/m 20 juni 2017 exposeert Mieke van den Elzen uit Leende haar werk in de bibliotheek van Budel.Expositie Mieke van den Elzen in bibliotheek Budel

17-04-2017 15:17 – Ingezonden door Redactie

Van 20 april t/m 20 juni 2017 exposeert Mieke van den Elzen uit Leende haar werk in de bibliotheek van Budel.

De natuur en haar tuin zijn de  inspiratiebron voor veel schilderijen van de kunstenares. Mieke geniet van de bloemen, de zaden, de lichtval op een blad. Ze werkt in de tuin als op het doek met vormen en kleuren en maakt zo haar composities.
Niet alleen de elementen inspireren haar, maar ook complete landschappen. Meestal blijft het figuratief, soms bijna abstract.

Tijdens Mieke’s verblijf in Taiwan kwam zij in aanraking met de Chinese schilderkunst. Daar leerde zij eerst op de klassieke manier bamboe en bloesems schilderen en later ook bloemen. Bloemen hebben haar voorkeur.
Terug in Nederland volgde zij in Eindhoven bij het Centrum voor de Kunsten cursussen in tekenen, schilderen en aquarelleren.
In 1995 startte Mieke de zevenjarige opleiding Academie voor Schone Kunsten in Arendonk met als specialisatie de schilderkunst.
Mieke schildert voornamelijk met olieverf en acryl maar experimenteert ook met aquarel en oude schildertechnieken. Kleur is erg belangrijk in haar schilderijen.

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek aan de Rubenslaan 1 in Budel is iedereen van harte welkom om naar haar schilderijen te komen kijken. Voor meer informatie over de openingsuren kijk op www.bibliotheekdekempen.nl De expositie van Martin Siller is nog te zien t/m 18 april.

Powered by Blog Grabber