Extra parking en nieuwe parkeerregels

Sinds deze zomer is de parking aan de achterzijde van het station in Neerpelt klaar voor gebruik. In de stationsomgeving is er dan parkeervoorziening voor in totaal 223 auto’s, 126 fietsen en 14 bromfietsen. Door de sterk verruimde parkeercapaciteit, worden de parkeerregels in de buurt van het station…Extra parking en nieuwe parkeerregels

02-10-2016 09:40 – Ingezonden door Redactie

Sinds deze zomer is de parking aan de achterzijde van het station in Neerpelt klaar voor gebruik. In de stationsomgeving is er dan parkeervoorziening voor in totaal 223 auto’s, 126 fietsen en 14 bromfietsen. Door de sterk verruimde parkeercapaciteit, worden de parkeerregels in de buurt van het station aangepast. Op de nieuwe parking kan men parkeren voor onbeperkte duur.

De parking is bereikbaar langs de nieuwe toegangsweg aan de Boseindstraat of, zoals eerder al, via de Spoorwegstraat. Het treinperron en stationsgebouw zijn makkelijk bereikbaar via de doorgang onder de treinsporen, via de trap of met de lift. Op de parking bevindt zich bovendien een automaat voor treinbiljetten. Vanaf nu geldt er een maximale parkeerduur van 2 uur op de parking rond Campus Z en op de parking tussen het stationsgebouw en het seinhuis. Op de parkeerplaatsen langsheen de Stationsstraat kan men nog maximaal 1 uur parkeren. In de Slagmolenstraat en Watermolenstraat wordt een volledig verbod op stilstaan en parkeren ingesteld. De voorbije weken heeft de parkeerwachter extra gepatrouilleerd om de mensen attent te maken op de nieuwe regelgeving, vanaf 1 oktober zullen er parkeerbonnen of verkeersboetes worden uitgeschreven.

Powered by Blog Grabber