FC Cranendonck wint derby van Maarheeze (1)

Afgelopen zondag stond de derby vv Maarheeze tegen FC Cranendonck op het programma. De derby kon niet echt een ‘spetterende derby’ worden omdat er voor beide clubs niets meer op het spel stond, behalve…FC Cranendonck wint derby van Maarheeze (1)

15-05-2017 14:21 – Ingezonden door Redactie – Foto’s Hennie Roosen

Deze middag zagen we een derby die niet echt een derby werd. Voor beide ploegen stond er, behalve prestige, niets meer op het spel. Het is daarom jammer dat zo een leuke wedstrijd zo laat in het seizoen gespeeld wordt. Vanaf het allereerste fluitsignaal is het FC Cranendonck dat de wedstrijd naar zich toetrok. Met goed voetbal werd Maarheeze flink teruggedrongen. En al vrij snel in de wedstrijd kon FC Cranendonck het verschil maken. Een goede actie van Roy vd Hurck op links, gevolgd door een perfecte voorzet tussen de Maarheeze achterhoede en de keeper in werd een prooi voor spits Ralph van Meijl. Ongehinderd kon Ralph de bal kansloos voor de Maarheeze doelman alweer zijn 17de goal in deze competitie maken en de score op 0-1 zetten. Hierna kreeg FC Cranendonck enkele goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar scoren bleek deze middag toch moeilijk. Maarheeze kon hier bar weinig tegenover zetten en creeerde zich voor rust geen enkele kans. Na de pauze zagen we een iets feller Maarheeze uit de kleedkamers komen en werd het een gelijkwaardige wedstrijd. In de 55ste minuut kreeg Maarheeze zijn grootste kans op de gelijkmaker. Een klein foutje van de verder foutloos spelende Dre de Leest resulteerde in een penalty voor Maarheeze. En daar zagen we een eerste actie van keeper Tom van Happen. Met een mooie duik pakte hij de genomen penalty klemvast uit de hoek en hield hiermee zijn doel schoon. Doordat FC Cranendonck verzuimde om de voorsprong uit te breiden bleef het tot de allerlaatste minuut spannend. Bij FC Cranendonck werd nog een doelpunt om onduidelijke redenen afgekeurd en Maarheeze zag enkele minuten voor tijd een scrimmage voor het FC Cranendonck doel in de handen van doelman Tom van Happen vallen. Dat waren zowat de enige wapenfeiten in deze tweede helft. Uiteindelijk behaalde FC Cranendonck een verdiende overwinning en kan Maarheeze zich gaan opmaken voor een na-competitie om alsnog promotie af te dwingen.

Powered by Blog Grabber