Feestelijke opening bibliotheek Neerpelt

Zondag 23 april is het zover:  van 14 tot 17u gaat de bib van Neerpelt weer officieel open. Dit gaat gepaard met de nodige activiteiten. Zo’n goeie drie weken hebben mensen van de technische dienst van…Feestelijke opening bibliotheek Neerpelt

23-04-2017 14:09 – Ingezonden door Redactie

Zondag 23 april is het zover:  van 14 tot 17u gaat de bib van Neerpelt weer officieel open. Dit gaat gepaard met de nodige activiteiten. Zo’n goeie drie weken hebben mensen van de technische dienst van de gemeente samen met andere vaklui de bibliotheek een geheel nieuw jasje gegeven. Maar dat is niet alles. De bib is voortaan niet alleen een uitleendienst van boeken, cd’s en dvd’s. Het is nu ook een centrum voor vrijetijdsbesteding en toerisme geworden. De Toeristische Dienst die eerst in het gemeentehuis gevestigd was heeft nu haar plekje gekregen achter dezelfde balie als die van de bib. De mensen van de bib en het personeel van de Toeristische Dienst hebben de nodige bijscholing  gevolgd om elkaars functies achter de balie te kunnen ondersteunen. Mede hierdoor hebben beide diensten voortaan veel ruimere openingstijden.  De bib heeft nu ook ruimte gecreëerd voor regelmatige tentoonstellingen. Bedoeling is om hier om de twee maanden een plaatselijke kunstenaar de kans te geven zijn of haar werk tentoon te stellen. In deze polyvalente ruimte kunnen voortaan schoolklassen een presentatie of voorleesmomenten beleven van auteurs. Doelstelling is dat minstens alle klassen van elke school gedurende het schooljaar een auteurslezing bij kunnen wonen.  De computer/internet hoek is voortaan gescheiden van de kranten en tijdschriften leeshoek zodat deze elkaar niet kunnen storen. Ook voor studenten is een ruimte met wifi vrijgemaakt waar zij rustig kunnen studeren. Het gehele boeken- , cd- en dvd bestand is grondig bekeken en men heeft er duizenden boeken en cd’s uitgewied. De collectie boeken is weer helemaal up to date en de collectie cd’s is uitgedund omdat hier steeds minder gebruik van gemaakt werd. Wel is het pakket dvd’s uitgebreid en voortaan is het ook mogelijk om 10 dvd’s  tegelijk te lenen. Aan de buitengevel van de bib is op veler verzoek een inleverschuif geplaatst zodat men ook buiten de openingsuren boeken terug in kan leveren. Alle muffe kleuren van de oude bib zijn verdwenen en hebben plaats gemaakt voor een frisse combinatie van wit met appelgroen. Overal staat duidelijk aangegeven waar welk soort boeken te vinden zijn. Tijdens de opening van aanstaande zondag zal Kurt Van Eeghem twee maal een lezing houden: de eerste start om 14.30u en de volgende om 15.45u. In de tentoonstellingsruimte hangen kunstwerken van Neerpeltse Volksfiguren geschilderd door Tony Claesen. Behalve doorlopende animatie is er in samenwerking met de Gezinsbond een knutselworkshop voor kinderen. ‘Shoos’ draagt gedurende de namiddag zorg voor muzikale intermezzo’s. De inkom is gratis. Info 011-809759

Powered by Blog Grabber