Fleur voor de 4de keer Belgisch kampioene!

Van 9 tot 15 april vond in Blankenberge het Belgisch jeugdkampioenschap schaken plaats. Het schaken wint nog steeds aan populariteit en het aantal deelnemers groeit ieder jaar. Ongeveer 400 kinderen namen…Fleur voor de 4de keer Belgisch kampioene!

23-04-2017 13:56 – Ingezonden door Redactie

Van 9 tot 15 april vond in Blankenberge het Belgisch jeugdkampioenschap schaken plaats. Het schaken wint nog steeds aan populariteit en het aantal deelnemers groeit ieder jaar. Ongeveer 400 kinderen namen deel, waarvan 10 aangesloten bij de Neerpelter Schaakkring. De Neerpelter Schaakkring behaalde 3 podiumplaatsen: Simon Mernier haalde met zijn eerste deelname brons in de categorie -8, Juliette Sleurs werd voor de eerste keer Belgisch kampioene bij de meisjes -14 en Fleur Swennen werd voor de 4de keer Belgisch kampioene in de reeks meisjes -16. Beide meisjes verloren geen enkele partij (Juliette speelde 1 keer remise, Fleur 2 keer) en zijn nu geselecteerd voor het WK in Uruguay/ EK in Roemenië. De Neerpelter Schaakkring was samen met de Mercatel de enige club met 2 kampioenen. Dit bewijst nog maar eens dat de spelers uitstekend opgeleid en begeleid worden. Dit gebeurde ter plaatse door schaakleraar Pavel Englicky en Fleur haar coach Roel Hamblok.

Powered by Blog Grabber