Folkloristisch Meifeest zondag 30 april

In mei leggen niet alleen alle vogeltjes een ei; op Eynderhoof, hét limburg openlucht museum in Nederweert Eind wordt ook een prachtig versierde meiboom geplaats. Het planten van een meiboom (ook wel meij…Folkloristisch Meifeest zondag 30 april

29-04-2017 10:33 – Ingezonden door Redactie

In mei leggen niet alleen alle vogeltjes een ei; op Eynderhoof, hét limburg openlucht museum in Nederweert Eind wordt ook een prachtig versierde meiboom geplaats. Het planten van een meiboom (ook wel meij of mei) is een erg oud gebruik dat nog altijd voorkomt in grote delen van Europa. Het is een soort van vruchtbaarheidsrite om te vieren dat de natuur ontwaakt. Het planten van de boom zorgt voor vruchtbaarheid van vee, de akkers en de mensen. Bij het planten van de meiboom hoort feest en vrolijkheid. Dat geldt ook voor Eynderhoof waar ze wel weten hoe je een gezellig feestje kunt vieren. Op deze zondag zal een forse meiboom geplaatst worden die in de dagen vooraf door vrijwilligers en kinderen op een prachtige wijze versierd is met linten en bloemen.

De bezoekers worden deze zondagmiddag ontvangen door de Meikoningin met haar hofdames. De volksdansgroep van Zij-actief uit Nederweert-Eind zal volgens traditie een aantal optredens verzorgen met volksdansen die rondom de meiboom niet mogen ontbreken en de traditie een bijzonder tintje geven. Samen met een aantal kindergidsen kunnen de aanwezige kinderen een dansje oefenen voor rond de Meiboom. De beugelbaan en ook de terrassen zijn op deze zondag geopend en de ambachten zijn in bedrijf. Naast brood uit het bakhuis, heerlijke knapkoek en ovenverse limburgse vlaai kunt u deze middag ook proeven van de vers gekarnde boter en kaas.
Verder hebben de imkers een wandeling gepland in het prachtige natuurgebied de Peelvennen. Deze wandeling start om 10.00 uur met aansluitend de mogelijkheid van een bezoek aan Eynderhoof.
U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.
Eynderhoof is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op onze website www.eynderhoof.nl

Powered by Blog Grabber