Geen promotie voor Ledûb DS2

Vorige week donderdag stond de 2e PD wedstrijd op het programma. Deze keer mocht het Budelse team naar Spijkenisse afreizen waar het om half 8 kon starten voor een ticket naar de 2e divisie. Bij verlies…Geen promotie voor Ledûb DS2

19-05-2017 10:20 – Ingezonden door Redactie – Foto DeMeus

Vorige week donderdag stond de 2e PD wedstrijd op het programma. Deze keer mocht het Budelse team naar Spijkenisse afreizen waar het om half 8 kon starten voor een ticket naar de 2e divisie. Bij verlies zou Budel het niet meer zelf in de hand hebben.

Na een lange rit vol files kwam Ledûb in een sfeervol Spijkenisse aan waar Spivo DS1 al warmgedraaid stond te wachten. Ook supporters van Budel waren massaal meegereisd om na afloop een eventuele promotie te vieren; het beloofde een spannende wedstrijd te worden. In set 1 lag de druk er al goed op: het lange en sterke Spivo liet er geen gras over groeien en overmeesterde Ledûb op een vrij eenvoudige manier (25-16). Nadat iedereen was wakker geschud kon de 2e set starten. De oude vertrouwde servicedruk bij Budel was terug en met name de middenaanvallers waren goed op dreef. Ook libero Sara van Knippenberg verdedigde de ballen van de tegenstander met geen enkele moeite. Set 2 was dus voor Ledûb: 18-25! In de 3e en 4e set werd dit niveau helaas niet vastgehouden. Spivo wist weer goed te scoren en aan de Budelse kant werden er te veel eigen fouten gemaakt. Met 25-18 en 25-16 gingen de laatste sets naar Spivo en stond er een verslagen Ledûb in het veld. Promotie was nu niet meer in eigen hand en de wedstrijd tussen Spivo en ADC moest uitmaken wie een plek hogerop zou bemachtigen. Afgelopen zaterdag won Spivo ook bij ADC met 3-1, waardoor zij de gelukkige winnaar zijn. Ledûb dames 2 gaat volgend jaar dus verder in de 3e divisie en doet dan weer een gooi naar promotie!

Powered by Blog Grabber