Gemeente Cranendonck zet sporters in het zonnetje

Volgens goed gebruik zet de gemeente Cranendonck ieder jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie een aantal Cranendonckers in het zonnetje. Dit jaar was het de beurt aan sporters en sportverenigingen.Gemeente Cranendonck zet sporters in het zonnetje

19-01-2017 10:26 – Ingezonden door Redactie

Volgens goed gebruik zet de gemeente Cranendonck ieder jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie een aantal Cranendonckers in het zonnetje. Dit jaar was het de beurt aan sporters en sportverenigingen.

Tijdens de goedbezochte nieuwjaarsreceptie in De Smeltkroes in Maarheeze werd zwemmer Jasper Thielens door burgemeester Marga Vermue uitgeroepen tot sportman van het jaar. Volleybalster Yvon Beliën werd verkozen tot sportvrouw van het jaar en Motoball Vereniging Budel maakte als sportvereniging de meeste indruk in 2016.

De inwoners van de gemeente mochten zelf de genomineerden voor de bovenstaande titels voordragen. Genomineerd voor de titel sportman van het jaar waren: Jasper Thielens (zwemmen: Brabants kampioen 50 meter vlinderslag), Richard Snik (judo: lesgeven jeugd en mensen met een beperking) en John Clement (autosport: kampioen Slalom Vlaamse Autosportfederatie). Genomineerd voor de titel sportvrouw van het jaar waren: Yvon Beliën (Nederlands volleybalteam: 4e plek Olympische Spelen), Saskia Siebers (hippische sport: Nederlands kampioen enkelspan en brons op WK).

Genomineerd voor de titel sportteam van het jaar waren: Motoball Vereniging Budel (voor het organiseren van het Europees kampioenschap), Turnlust Budel (90-jarig jubileum) en het masterteam van Zwem- en Poloklub Budel (deelname Europese Masters kampioenschappen). Op Facebook konden mensen stemmen. De winnaars zijn: Jasper Thielens met 608 stemmen, Yvon Beliën met maar liefst 874 stemmen en Motoball Vereniging Budel met 450 stemmen. Zij ontvingen naast een bos bloemen ook een sportpenning uit handen van burgemeester Marga Vermue en wethouder Jan Van Tulden.

Door Roy de Leijer – Foto’s DeMeus

 

Powered by Blog Grabber