Geslaagd examen bij Reddingsbrigade CZC

Zondag 9 april, de dag van de examens was aangebroken voor alle 46 kandidaten  van reddingsbrigade CZC Vandaag was het de dag dat de 46 kandidaten, alles hetgeen zij de laatste weken zowel praktisch als…Geslaagd examen bij Reddingsbrigade CZC

21-04-2017 11:17 – Ingezonden door Redactie

Zondag 9 april, de dag van de examens was aangebroken voor alle 46 kandidaten  van reddingsbrigade CZC Vandaag was het de dag dat de 46 kandidaten, alles hetgeen zij de laatste weken zowel praktisch als theoretisch hadden geleerd, aan de examinatoren moesten laten zien volgens de laatste nieuwe exameneisen van Reddingsbrigade Nederland. Deze dag werd er afgezwommen voor de junior redder, zwemmend redder en life saver diploma’s. Na afloop van het examen was de examencommissie zowel tevreden over de praktische kennis als de theoretische vaardigheden van de kandidaten.

In het zuiderpoort zwembad werd onder toeziend oog van de examencommissie van Reddingsbrigade Nederland de examens afgenomen voor de verschillende diploma’s die kunnen worden behaald bij reddingsbrigade CZC. Voor een enkele zwemmer was het de eerste keer dat zij opgingen voor een redding-diploma voor andere kandidaten was het allemaal niet “nieuw” meer, maar toch waren bij de verschillende examenkandidaten de gezonde spanning waar te nemen op de gezichten waardoor wellicht niet alles de eerste keer verliep zoals het zou moeten verlopen. Bij de lagere diploma’s zoals de junior redder ligt de nadruk op de zwemtechnieken en de zelfredzaamheid in het water, Hoe kan ik mijzelf in het water drijvende houden met hulpmiddelen of reddingsmiddelen? ook wordt geleerd hoe ze iemand in nood dicht bij kant kunnen helpen. Welke hulpmiddelen of reddingsmiddelen zijn hiervoor geschikt?  
Bij de zwemmend redder diploma’s komen zowel droge als natte reddingen aanbod waarbij de redder zelfstandig, iemand die in het water is geraakt, moet redden met de juiste technieken en met het juiste reddingsmiddel, ook moet de drenkeling terug naar de kant worden gebracht bij een natte redding want tenslotte heb je niet altijd een reddingsmiddel of hulpmiddel bij hand dat je kunt gebruiken en zal je toch veilig te water moeten gaan om de drenkeling te gaan halen.
Bij de life saver diploma’s moeten de kandidaten een mondeling theorie examen afleggen waarbij zij alles moeten kunnen uitleggen over de verschillende reddingen in binnen en buiten water, wat te doen bij een ijsreddingen, wat te doen bij een auto te water. Voor de Life Saver 3 diploma komt ook het leidinggeven aanbod bij reddingen. De kandidaten moeten dan aantonen dat zij leiding kunnen geven aan een groep hulpverleners te denken valt dan aan het verdelen van taken en het motiveren van de groep. In de praktijk leren ze grotere en moeilijkere reddingen uit te voeren bij een ongeval waarbij ze goed met elkaar moeten samenwerken.
Na afloop van het examen keek de examencommissie samen met de reddingsbrigade terug op een  positief verlopen examen waarvoor alle 46 examenkandidaten slaagde.
Bij reddingsbrigade CZC zijn we tijdens de lessen actief samen bezig met allerlei vaardigheden tot het redden van drenkelingen en de diverse zwemtechnieken, waardoor het zwemmen in Nederland weer een stukje veiliger wordt. We willen alle kandidaten dan ook van harte feliciteren met het behaalde diploma.
Wil je meer te weten komen over hoe te handelen bij een redding in en om het water en wat de reddingsbrigade allemaal doet, of wil je eens ervaren wat er allemaal komt kijken bij het redden van een drenkeling kom dan gerust eens kijken en leer hoe een redding in zijn werk gaat. Ook is er ruimte voor trimzwemmers  waarbij vooral de nadruk ligt op de gezondheid, conditie en sociale contacten. Voor meer informatie kijk dan op de website rb-czc.nl of op de facebook pagina van de Reddingsbrigade CZC.  

Powered by Blog Grabber