­Gezondheidscentrum Budel is nieuwe discipline rijker

Gezondheidscentrum Budel is de afgelopen 4 jaar uitgegroeid tot een breed centrum met verschillende disciplines, te weten: Feron Huidverzorging, Mesologie Zuid, Osteopathie Feijen en Rainbow Tai-Chi-Chi-Kung….­Gezondheidscentrum Budel is nieuwe discipline rijker

23-04-2017 14:23 – Ingezonden door Redactie

Gezondheidscentrum Budel is de afgelopen 4 jaar uitgegroeid tot een breed centrum met verschillende disciplines, te weten: Feron Huidverzorging, Mesologie Zuid, Osteopathie Feijen en Rainbow Tai-Chi-Chi-Kung. Vanaf 1 oktober vorig jaar is daar de praktijk van voedings- en gezondheidscoach Maartje van Rooij bijgekomen.

Binnen het gezondheidscentrum aan de Burgemeester van Udenstraat 3-5 in Budel hebben alle disciplines een efficiënte samenwerking en een gezamenlijke visie. Het uitgangspunt hierbij is het gezond krijgen én houden van mensen. Alle disciplines zijn erop gericht het zelfherstellende vermogen van een lichaam te herstellen en te versterken. Hierdoor worden niet alleen klachten opgelost, maar wordt er ook gewerkt aan het voorkomen ervan. Door de onderlinge samenwerking en direct onderling overleg zijn de lijnen kort, wat de behandelingen efficiënt maakt. Onlangs heeft Gezondheidscentrum Budel door middel van een verbouwing een nieuwe multifunctionele ruimte gerealiseerd waar lezingen en (kook)workshops gegeven worden.
Daarnaast heeft het gezondheidscentrum vorig najaar versterking gekregen van Maartje van Rooij, Voedings- en gezondheidscoaching. Met haar praktijk begeleidt Maartje van Rooij mensen met uiteenlopende gezondheidsklachten. Voorbeelden hiervan zijn overgewicht, darmklachten, huidklachten, hormonale klachten, hoofdpijnklachten, luchtwegklachten, gewrichtsklachten en vermoeidheidsklachten. Onbewerkte voeding is daarbij het uitgangspunt. Dus terug naar simpel eten en geen bewerkt voedsel uit potjes. Natuurlijke, onbewerkte voeding is erop gericht het lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen om optimaal te kunnen functioneren. De juiste voeding is daarbij van het allergrootste belang. Met een natuurlijk voedingspatroon wordt er gezorgd voor een evenwicht op zuur-base niveau, op het hormonale vlak, op het niveau van de neurotransmitters, de darmflora, het immuunsysteem en de bloedsuikerspiegel. Hiervan gaat een sterk preventieve en curatieve werking uit. Een traject bij een voedingscoach is daarom effectief bij talloze gezondheidsklachten. Maartje van Rooij is gespecialiseerd in de ondersteuning van gezondheidsklachten, ontzuren, afvallen, allergie en intolerantie, en gezonde voeding voor kinderen. Door middel van praktisch advies over natuurlijke voeding kunnen mensen direct aan de slag en worden ze begeleid naar een gezondere leefstijl. Samen wordt er gezocht naar een gezond, maar vooral haalbaar en blijvend nieuw voedingspatroon. Maatwerk is hierbij het uitgangspunt. “Gezond eten en afvallen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn”, aldus Van Rooij. Ter ondersteuning worden er (kook)workshops en informatieavonden gehouden over thema’s als ‘Gezonde voeding voor dreumes en peuter’, ‘De eerste babyhapjes’ en ‘Voeding bij allergieën en intoleranties’.

Voor meer informatie over voedingscoaching, mesologie, osteopathie, huidtherapie of Tai-Chi:
Maartje van Rooij, Voedings- en gezondheidscoaching: tel. 06-25194855, info@maartjevanrooij.nl, www.maartjevanrooij.nl.
Mesologie Zuid: 06-47692914, info@mesologiezuid.nl, www.mesologiezuid.nl.
Osteopathie Feijen: 06-17599367, info@osteopathiefeijen.nl.
Feron Huidverzorging: 0495-430236, info@feronhuidverzorging.nl, www.feronhuidverzorging.nl.
Rainbow Tai-Chi-Chi-Kung: tel. 06-30922273, www.facebook.com/rainbowtaichi.helenvincent.

Powered by Blog Grabber