Gratis bloemenzaad voor bijen

Net als vorig jaar kunnen Neerpeltenaren ook nu weer gratis bloemenzaad afhalen. Bloemen verbeteren het voedselaanbod voor honingbijen en vele andere insecten. Hierdoor stijgen de overlevingskansen van…Gratis bloemenzaad voor bijen

24-04-2017 08:54 – Ingezonden door Redactie

Net als vorig jaar kunnen Neerpeltenaren ook nu weer gratis bloemenzaad afhalen. Bloemen verbeteren het voedselaanbod voor honingbijen en vele andere insecten. Hierdoor stijgen de overlevingskansen van bijen wat erg belangrijk is voor de fruitteelt. Heel wat fruitsoorten zijn immers voor hun bestuiving sterk afhankelijk van honingbijen.
Door braakliggende akkers in te zaaien met bloemenzaad help je niet alleen het bestuivingsproces, kleurrijke bloemenweiden verfraaien ook het landschap.  
Vanaf donderdag 20 april en zo lang de voorraad strekt kan je gratis 100 gram bloemenzaad afhalen bij het onthaal in het gemeentehuis. Dit is voldoende om 150 m² grond in te zaaien. De beste periode om te zaaien is eind april, begin mei.

Powered by Blog Grabber