Herdenking bevrijding van België

Maandag 8 mei 2017 werd op het oude kerkhof in de Nieuwstraat door het Neerpeltse gemeentebestuur in samenwerking met KNSB Nationale Strijdersbond afdeling Neerpelt, de bevrijding van België en  het einde…Herdenking bevrijding van België

12-05-2017 11:14 – Ingezonden door Redactie

Maandag 8 mei 2017 werd op het oude kerkhof in de Nieuwstraat door het Neerpeltse gemeentebestuur in samenwerking met KNSB Nationale Strijdersbond afdeling Neerpelt, de bevrijding van België en  het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Verschillende vaderlandslievende verenigingen uit de omliggende gemeenten waren daarbij aanwezig. Namens de gemeente en NSB werden bloemen aan het monument van de gesneuvelde militairen en politieke gevangenen van Neerpelt  neergelegd. Ondervoorzitter Francy Engelen las vervolgens de namen van de gesneuvelde militairen en politieke gevangenen voor. Daarna droeg Marleen Reynders het gedicht “De doden” voor. Vervolgens blies Louis Tripaerts het te Velde en de Brabançonne. Ook aan het graven van de drie gesneuvelde buitenlandse militairen werden bloemen neergelegd en werd de Last post geblazen. In zijn toespraak op het einde van de herdenking benadrukte de burgemeester het belang van deze herdenking. De mensen die hun leven gaven voor onze vrijheid in deze verschrikkelijke oorlog, mogen niet vergeten worden. Na de plechtigheid bood het gemeentebestuur aan de aanwezigen een receptie aan in het BinnenHOF.

Powered by Blog Grabber