Iedereen heeft talent

Of je nu 6 jaar bent en graag wil leren tekenen, 50 bent en je oude liefde voor theater weer op wil pakken, of 70 bent en graag wil leren vioolspelen, iedereen is welkom op de Kunstacademie Noord-Limburg…Iedereen heeft talent

30-05-2017 09:25 – Ingezonden door Redactie

Of je nu 6 jaar bent en graag wil leren tekenen, 50 bent en je oude liefde voor theater weer op wil pakken, of 70 bent en graag wil leren vioolspelen, iedereen is welkom op de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) voor een opleiding in beeld, muziek, theater of dans.
 
Vanaf 19 juni opent de inschrijving voor het schooljaar 2017/2018, en hoewel de academie een groot aanbod klassieke kunsten heeft, is ze toch met de tijd mee en dienen leerlingen zich digitaal in te schrijven via de website: www.kanl.be. Via de cursuswijzer op de website kom je meer te weten over waar en wanneer cursussen gegeven worden. Er zijn leslocaties in Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer. Ook vind je op de website antwoord op veelgestelde vragen, maar heb je behoefte aan extra hulp of uitleg dan kun nog steeds terecht bij de hoofdschool in Neerpelt (Toekomstlaan 9) of bellen met nummer 011 808710.
 
Jongeren vanaf 6 jaar zijn welkom op de richtingen Beeldende Kunsten en Dans. Vanaf 8 jaar kunnen jongeren zich inschrijven voor de richtingen Muziek en Theater. Voor de allerkleinsten is er Kinderacademie, waarbij vanaf 5 jaar spelenderwijs vanalles uitgeprobeerd mag worden. Er is geen maximumleeftijd, want volgens de academie is niemand te oud om zijn talent te ontdekken, en er van te genieten.
 
In het schooljaar 2016/2017 vonden honderden leerlingen de weg naar een van de leslocaties van KANL. Als cateraar voor zoveel smaken, heeft de academie dan ook een zeer divers menu voor haar leerlingen. Een mix van klassieke en moderne kunsten, waarbij het een het ander niet uit sluit.
Stef, leerling algemene muzikale vorming (AMV) en slagwerk vertelt: “ik doe graag mee aan klasconcerten want dan speel je voor mensen in de zaal en maak je ze blij. Tijdens het laatste klasconcert is er ook een liedje gespeeld dat ik zelf heb gecomponeerd. Op deze foto zing ik op een concert met de AMV-klas, maar ik speel ook drum. Bij slagwerk kan ik mij eens goed laten gaan.” [foto]
 
Wil je zien wat er allemaal gedaan en geleerd wordt op de academie, dan zijn er nog verschillende concerten en tentoonstellingen die je kan bezoeken. In Huis Aerts te Lommel (GlazenHuis) kan tot 17 september de tentoonstelling Glass Unlimited X bezocht worden. Op 10 juni opent “De grootste kleine tentoonstelling” met werk van alle lagere en middelbare graden beeldende kunst, in Dommelhof (Toekomstlaan 5). Op 10 juni betreden volwassen leerlingen het podium in de St. Niklaaskerk van Neerpelt (vanaf 20.00u). Meer info? www.kanl.be

Powered by Blog Grabber