Internationale oldtimerbeurs strijkt opnieuw neer in Budel

Het evenemententerrein aan de Poelderstraat in Budel verandert deze week in een waar walhalla voor de liefhebbers van oude brommers en motoren. Het terrein is zondag het decor van de twaalfde editie van…Internationale oldtimerbeurs strijkt opnieuw neer in Budel

23-04-2017 08:22 – Ingezonden door Roy de Leijer

Het evenemententerrein aan de Poelderstraat in Budel verandert deze week in een waar walhalla voor de liefhebbers van oude brommers en motoren. Het terrein is zondag het decor van de twaalfde editie van de jaarlijkse internationale oldtimerbeurs met oude gemotoriseerde tweewielers en talloze nostalgische onderdelen en attributen.

De oldtimerbeurs is al vele jaren een populaire bestemming voor de eigenaren en fans van oude brommers, scooters en motoren. Vooral veel mannen weten de beurs, die jarenlang in Hamont werd gehouden, te vinden. Vorig jaar werd de organisatie van het evenement overgenomen door Jos en Joey Saes. Zij weken uit naar een nieuwe locatie: het evenemententerrein aan de Poelderstraat in Budel.

De beurs, voluit ‘Oldtimerbeurs van bromfietsen, motoren, scooters en onderdelen Hamont/Budel’, is de afgelopen jaren steeds groter gegroeid. Op de locatie in Budel is nog volop ruimte om verder te groeien, aldus Jos Saes.
Ongeveer 170 standhouders – tien meer dan vorig jaar – geven zondag acte de présence op het Budelse evenemententerrein. “Deze handelaren komen niet alleen uit Nederland en België, maar zelfs uit Frankrijk en Duitsland”, weet Saes.
Er zijn tweewielers en onderdelen verkrijgbaar van een breed scala aan merken, variërend van, Zundapp, Kreidler en Husqvarna tot Gillet, Norton en Solex. “In principe zijn alle brommers en motoren ouder dan dertig jaar. Veel merken die hier te vinden zijn bestaan bovendien niet meer”, zegt Saes.
Koopjesjagers en hobbyisten uit binnen- en buitenland kunnen op het evenemententerrein in Budel, in tenten en in de open lucht, een blik werpen op honderden brommers en motoren, en snuffelen tussen de meest uiteenlopende onderdelen, kledingstukken, instructieboekjes en gereedschappen. Saes: “Er zijn bezoekers die meer dan driehonderd kilometer rijden om hier een kijkje te komen nemen. Deze mensen zijn soms al jaren op zoek naar net dat ene tandwieltje of een tanktop die niet meer wordt gemaakt.”
Daarnaast kunnen de liefhebbers van gemotoriseerde tweewielers zich vergapen aan (moderne) showmotoren. Een van de meest opvallende motoren die aan het publiek wordt getoond is de imposante dragster motor van Daniël Kerkhofs uit Hamont.
Saes geeft aan, dat behalve veel vijftig- en zestigplussers, de laatste jaren ook steeds meer jongeren met een drang naar nostalgie een passie voor oude brommers en motoren hebben ontwikkeld. Bij goede weersomstandigheden trekt de beurs enkele duizenden bezoekers, verwacht Saes: “Vorig jaar hebben we veel last gehad van het slechte weer. Veel mensen zijn toen thuis gebleven.”

Ook de liefhebbers van gezelligheid komen zondag aan hun trekken op het evenemententerrein aan de Poelderstraat. Buiten de verkoop en demonstraties van oude brommers, motoren, scooters, oldtimers en onderdelen, zijn er verschillende gezellige drank- en eetstandjes op het terrein te vinden. Een dj zorgt voor de omlijstende muziek. Ook voor de allerkleinsten is er het nodige vermaak.

De oldtimerbeurs op het evenemententerrein aan de Poelderstraat in Budel is op zondag 23 april geopend van 09.30 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 6,- euro. Tot 14 jaar is de toegang gratis. De route naar het terrein wordt vanaf de snelweg aangegeven.
Meer info: www.oldtimerbeurs.be.

Powered by Blog Grabber