‘Jarig’ Elektro Bowilek viert feest en pakt uit met vernieuwde winkel

Elektro Bowilek in Hamont-Achel heeft heel wat te vieren. De elektrospeciaalzaak aan de Hamonterweg 183 bestaat 40 jaar. Daarnaast is het 5 jaar geleden dat Elektro Bowilek werd overgenomen door Robert…‘Jarig’ Elektro Bowilek viert feest en pakt uit met vernieuwde winkel

02-05-2017 08:51 – Ingezonden door Redactie

Elektro Bowilek in Hamont-Achel heeft heel wat te vieren. De elektrospeciaalzaak aan de Hamonterweg 183 bestaat 40 jaar. Daarnaast is het 5 jaar geleden dat Elektro Bowilek werd overgenomen door Robert en Anja. Hun winkel gaat dit voorjaar verder onder de vlag van Expert, een grote internationale inkooporganisatie die een halve eeuw bestaat. Maar er is meer. Zo is de binnenkant van de winkel de afgelopen maanden flink onder handen genomen. De officiële heropening van Expert Elektro Bowilek wordt in het weekend van 6 en 7 mei gevierd met opendeurdagen, een hapje en een drankje én diverse acties en demonstraties.

Zaakvoerder Robert werkt al ruim twintig jaar bij Elektro Bowilek. “Toen de vorige eigenaar met pensioen ging, hebben wij de zaak overgenomen”, vertelt Robert.
Bowilek heeft afscheid genomen van de EP-formule en zich onlangs aangesloten bij de Expert-familie. Deze Europese inkooporganisatie is niet nieuw voor de elektrospeciaalzaak. Robert: “In het begin waren we ook aangesloten bij Expert.” De hernieuwde samenwerking heeft er onder meer voor gezorgd dat de bekende oranje kleur weer is teruggekeerd. De winkel heeft de afgelopen drie maanden een grondige facelift ondergaan. Ook de bedrijfswagen is in een nieuw jasje gestoken. Anja: “Alleen de buitenkant van de winkel krijg nog een facelift.”
Na de verbouwing, die drie maanden heeft geduurd, is de winkel opener en overzichtelijker geworden. Naast de al bestaande visual shelf, waarmee mensen zelf producten kunnen bestellen, is er nu onder meer plek voor een koffiecorner.
Expert telt 50 vestigingen in België, 140 in Nederland en nog vele anderen in Europa. Door de krachten te bundelen kan de inkooporganisatie goede deals maken. Robert: “Daardoor kunnen we de concurrentie aan met grote ketens en webshops. De prijzen worden dagelijks bijgestuurd.”
Onder de Expert-paraplu krijgt Expert Elektro Bowilek veel ruimte voor haar eigen speerpunten. De pijlers van de elektrowinkel zijn onder meer de eigen webshop en (repair)service. Zo beschikt Bowilek over een eigen technische dienst. Robert: “We willen zoveel mogelijk in eigen hand houden. Daarnaast merken we dat veel mensen, ondanks de mogelijkheden op internet, behoefte hebben aan aanspraak en een deskundige uitleg.”

Elektro Bowilek pakt tijdens het open deur-weekend op 6 en 7 mei uit met diverse acties. Ook zijn er op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur winkeldemonstraties van gerenommeerde Zwitserse merken als Jura, Solis en Bamix. De werking van onder meer grilplaten, koffiemachines en mixers wordt aan het winkelende publiek gedemonstreerd.
Liefhebbers van smart-tv’s kunnen zich vergapen aan de nieuwste Sony oled-televisie. Nieuw in het assortiment zijn ook wasmachines uit de 9000 serie van AEG. Deze apparaten zijn onder meer uitgerust met SoftWater-technologie en daardoor kleurvaster.

Expert Elektro Bowilek ligt aan de Hamonterweg 183 in Hamont-Achel. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur. Meer info: tel. 0032(0)11445122, www.elektrobowilek.be

Powered by Blog Grabber