Jeugdhandbal Vlaamse finales

Jeugdhandbal Vlaamse finales  : Sporting komt terug thuis met 3 Vlaamse en 1 Belgische titel ! De eerste Neerpeltse wedstrijd van de dag, deze tussen de Sporting miniemen (J16) en het plaatselijke Uilenspiegel,…Jeugdhandbal Vlaamse finales

28-05-2017 11:54 – Ingezonden door Sven Spooren Handbal Sporting Nelo

Jeugdhandbal Vlaamse finales  : Sporting komt terug thuis met 3 Vlaamse en 1 Belgische titel !
De eerste Neerpeltse wedstrijd van de dag, deze tussen de Sporting miniemen (J16) en het plaatselijke Uilenspiegel, beloofde alvast spannend te worden.  Sporting sloeg snel een kloof naar 0-4, tot zelfs 1-6, daarna kwam de Antwerpse opbouwer Roel meer in beeld en die milderde de stand. Sporting bleef echter goed spelen als ploeg, we weten dat we vanop alle posities kunnen scoren, en ook dat was een sterkte.  Bovendien was duidelijk dat we fysiek scherp stonden, nu volhouden ! ?
5′ 0-4, 10′ 2-6, 15′ 5-7, 20′ 7-11, ruststand : 10-12.?
De tweede helft kwam Sporting fit(ter) uit de kleedkamer en ging gewoon door op hetzelfde elan. Onze gekwetste spelverdeler kwam een eerste maal op het veld, bracht even wat rust …. en ondertussen bleven we wel scoren natuurlijk ! Keepers Simon en Jarne pakten ook hun ballen, en zo werd uiteindelijk de Antwerpse veer gebroken en de wedstrijd uitgespeeld. Een knappe teamprestatie ! En Vlaams kampioen !
5′ 12-15, 10′ 14-16, 15′ 15-18, 20′ 16-21, eindstand : 21-24
Proficiat Jarne, Karl, Mathijs, Karel, Seppe, Door, Kasper, Michiel, Robbe, Jonas, Simon, Luca en trainer Guido !
En ……merci supporters voor de geweldige sfeer !?
De tweede match van de dag, de Nelo-kadetten meisjes (M19) tegen die van Meeuwen. Sporting nam de beste start, ging naar een 0-2, echter Meeuwen ging er toen plots even over, en drukte door naar een 6-3. De Sporting dames knokten zich echter terug in de wedstrijd om te gaan rusten met een kleine voorsprong. Ondertussen waren zowel keepster Lio als deze van Meeuwen sterk bezig, zo miste Neerpelt (of pakte Meeuwen) maar liefst 4 strafworpen in de eerste helft !
5′ 0-2, 10′ 2-3, 15’6-3, 20′ 7-4 ruststand : 7-8
Ook de tweede helft beloofde spannend te worden, en was gelijk opgaand, Sporting kwam echter nooit achter (tweemaal gelijk) en bouwde knap een kleine voorsprong uit, brak ook hier de (nu Limburgse) veer en won uiteindelijk verdiend. En zo Vlaams én Belgisch kampioen !
5′ 10-10, 15′ 13-13, 20′ 13-17, 25′ 15-19 eindstand 15-21
Proficiat Lio, Elise, Anouk, Anke, Leen, Hanne, Anouk, Edita, Sarah, Katrien, Julie, Dorien, Tine, Heleen en trainer Bart !
En opnieuw dankuwel fantastische supporters !??
In de derde match van de dag moesten de pupillen (J14) van Sporting tegen de toffe club uit West-Vlaanderen: Izegem.?
In de plaatsingsronde hadden we met één goal verloren, vandaag, over 2 x 25′ speelt echter zoveel meer mee !
Izegem nam de beste start en ging naar een 3-0, Sporting vond zijn “kluts” echter terug en knokte zich in de wedstrijd en bleef op gelijke (af)standen : 5′ 2-0, 10′ 3-2, 15′ 4-4, 20′ 5 ruststand 8-7 (achter).
Het begin van de tweede helft bleef gelijkopgaand … tot Sporting plots 8 (!) goals achter elkaar maakte, de pivot Alexander L werd goed gevonden, Rico knalde verder, Alexander VH ging er voor, Brecht bleef gaan, we scoorden van overal … van 13-14 in de 13′ ging het dus heel knap naar 13-22 in de 20′, ook door prima keeperswerk van Lukas, en de wedstrijd nu helemaal gespeeld, tijd om nog enkele wisselspelers van de finale te laten genieten, Thomas VG bedankte ondertussen vanop hoek met een pirouette inclusief panna, en ook Tiebe pikte in de laatste seconden een goaltje mee. Vlaams kampioen !?
Proficiat Lukas, Sander, Tiebe, Thomas R, Rico, Tijn, Alexander L, Sverre, Alexander VH, Giel, Mathias, Thomas VG, Brecht en trainers Wout V, Wout B en Gilles !
En ook tijdens deze match hebben ze geweten dat we in Antwerpen waren, merci supporters !?
Bedankt organisatoren Uilenspiegel, DHW en VHV !

Powered by Blog Grabber