KFC Ham United – KFC Hamont 99 : 1 – 4

Op de dag dat Tom Boonen zijn laatste Parijs-Roubaix reed, stond de verplaatsing naar Ham op het programma. Ham is de rode lantaarn van de reeks en de degradatie was al een feit voor aanvang van de wedstrijd….KFC Ham United – KFC Hamont 99 : 1 – 4

15-04-2017 11:29 – Ingezonden door Rob Bloemen – Op de foto Joren Vrijsen

Op de dag dat Tom Boonen zijn laatste Parijs-Roubaix reed, stond de verplaatsing naar Ham op het programma. Ham is de rode lantaarn van de reeks en de degradatie was al een feit voor aanvang van de wedstrijd. Voor KFC Hamont 99 is deze match een generale repetitie voor de derby van volgende week tegen Achel VV.
In de eerste helft is er eenrichtingsvoetbal in de richting van het doel van Ham. KFC krijgt verschillende goede kansen, maar het is wachten tot op het half uur voor de 0-1. Op een schot van Joren Vrijsen van buiten de grote baklijn gaat de thuiskeeper niet voluit en de bal verdwijnt in doel. Even later komt Ham toch dreigen aan de overkant en heeft Thomas Maes een overtreding nodig om de Hamse aanvaller af te stoppen. Helaas krijgt hij hiervoor een gele kaart, wat betekent dat hij volgende week geschorst is en hem geen afscheidswedstrijd gegund is. Thomas gaat namelijk stoppen als voetballer op het einde van het seizoen. Namens heel de club willen we Thomas via deze weg toch al bedanken voor de mooie jaren en hem succes wensen in het leven na zijn voetbalcarrière.
Direct na de rust wordt Ham helemaal uitgeteld nadat Brecht Geelen de 0-2 binnentikt op een voorzet van Stijn Nullens. 20 minuten later mag Nullens ook zelf de 0-3 scoren via een penalty, veroorzaakt door handspel van een speler van Ham in het eigen 16 meter gebied. Ham prikt toch tegen en Domien Paesen schuift de eerredder langs doelman Emmers binnen, 1-3. De match kabbelt verder naar het einde en op vrije trap legt Joren Vrijsen de 1-4 eindstand vast. De scheidsrechter besluit om goed op tijd (enkele minuten te vroeg?) af te fluiten, zodat iedereen nog kan zien hoe Van Avermaet voor de eerste keer Parijs-Roubaix wint.
Volgende week (Pasen) is een voetbalvrij weekend. De week erna staat de laatste match van het seizoen op het programma. Hamont ontvangt op zondag 23/04 om 15.00 uur de buren van Achel voor de stadsderby. Supporters op post!

Powered by Blog Grabber