Kioskconcerten in mei en juni

De Neerpeltse kiosk is een gekend monument in de mooie bosrijke omgeving van Oud-Dommelhof. Op 24 mei en 18 juni is ze bovendien het decor van zomerse kioskconcerten, een organisatie van de gemeente Neerpelt.Kioskconcerten in mei en juni

22-05-2017 08:35 – Ingezonden door Redactie

De Neerpeltse kiosk is een gekend monument in de mooie bosrijke omgeving van Oud-Dommelhof. Op 24 mei en 18 juni is ze bovendien het decor van zomerse kioskconcerten, een organisatie van de gemeente Neerpelt.

De kioskconcerten kaderen in een ambitie om een jaarlijks muziekprogramma uit te werken binnen de gemeente Neerpelt: in het voorjaar enkele kioskconcerten, tijdens de zomer Vlaanderen Feest in de Kerkstraat, in het najaar enkele kleinschalige concerten op leuke locaties. De ene keer een wat grotere naam, de andere keer een leuke ontdekking of opkomend (lokaal) talent. Voor ieder wat wils!

Op 24 mei staat Mad About Mountains in de kiosk. De band rond zanger-gitarist Piet De Pessemier (ex-Monza, ex-Krakow) uit Herk-de-Stad brengt een mooie mix van Americana, folkrock en alternative country en spiegelt zich aan de seventiessound van Crosby, Stills, Nash en Young en The Band, of aan hedendaagse groepen die inspiratie halen uit het verleden, zoals Wilco en My Morning Jacket.
De band Ale en Alley, met voormalig Overpeltenaar Roeland Bierkens, brengt  een mix van old time roots, blues en folk.
Praktisch: woensdag 24 mei, 20.15 uur, Toekomstlaan 5, gratis toegang.

Op 18 juni brengen de mannen van New Rising Sun een set van folk, blues en rock ‘op haar sokken’ in de kiosk. Songschrijver-zanger Dries Bongaerts (afkomstig uit Lommel) en gitarist David Hermans leerden elkaar als straatmuzikanten in Antwerpen kennen en vormden de basis van de ondertussen vijfkoppige band. Invloeden van oude en nieuwe folk- en rootshelden als Bob Dylan, The Tallest Man on Earth en C.W. Stoneking zijn niet ver weg. Praktisch: zondag 18 juni, 10.30 uur, Toekomstlaan 5, gratis toegang.

(op de foto ‘Mad About Mountains’)

Powered by Blog Grabber