Klarinettist Roeland Hendrikx terùg naar China!

Vorige maand vertrok klarinettist Roeland Hendrikx op tournée door China met masterclasses en concerten in Beijing (Peking), Dalain en Ha’erbin! Dat zijn drie miljoenensteden. In maart speelde hij nog…Klarinettist Roeland Hendrikx terùg naar China!

14-05-2017 18:36 – Ingezonden door Redactie

Vorige maand vertrok klarinettist Roeland Hendrikx op tournée door China met masterclasses en concerten in Beijing (Peking), Dalain en Ha’erbin! Dat zijn drie miljoenensteden. In maart speelde hij nog een recital in Chicago en gaf hij een dag masterclass aan de Northwestern University.

Maar deze week kwam de uitnodiging binnen om op 24 mei opnieuw naar Shanghai te gaan. Naar de befaamde Shanghai Conservatory! Dit dankzij het succes van zijn bezoek aan China vorige maand.

“De laatste maanden komt er veel interesse uit het buitenland. Ik was nét terug uit China en de vraag kwam om nog binnen de maand terug te komen. Het is best zwaar om dit in combinatie te doen met mijn concertagenda en opdrachten aan de twee Conservatoria hier, maar hier heb ik altijd al van gedroomd! Het is fantastisch te zien dat er in grote landen als China en de VS érg veel belangstelling is voor klassieke muziek en mijn klarinetspel. Nog dit jaar staat een tournee naar Colombia gepland,” aldus de Hamontenaar. Meer info op WWW.ROELANDHENDRIKX.BE

Powered by Blog Grabber