Koopzondag in aspergethema

Het aspergeseizoen is in volle gang en dat laten we in Weert niet ongemerkt voorbijgaan. Op koopzondag 28 mei presenteren lokale horeca diverse proeverijen en speciale menu’s tijdens het nieuwe Asperge…Koopzondag in aspergethema

27-05-2017 19:07 – Ingezonden door Redactie

Het aspergeseizoen is in volle gang en dat laten we in Weert niet ongemerkt voorbijgaan. Op koopzondag 28 mei presenteren lokale horeca diverse proeverijen en speciale menu’s tijdens het nieuwe Asperge Festival Weert.

De koopzondag van 28 mei staat in Weert volledig in het teken van asperges, waarbij lokale horeca uitpakken met diverse proeverijen en speciale menu’s. Met het festival wordt als het ware een lint van smaakvolle asperge-acties in de binnenstad gecreëerd. Op de Markt laten de horecagelegenheden Weerter Bazaar en D’oude Markt een lekker aspergesoepje proeven. De Soos presenteert samen met wijnhuis ILLETERB een smaakvolle proeverij. Het geheel wordt op de Markt muzikaal omlijst door optredens van The Ray Stabbing Singers en accordeonist Huib Hölzken.

Aan het festival deelnemende horeca liggen verspreid over de gehele binnenstad en bieden een gevarieerd palet aan acties. Zo biedt De Taverne aan de Muntpromenade een speciaal aspergemenu als een ware proeverij, heeft Restaurant Azië in de Stationsstraat asperges op bijzondere Aziatische wijze bereid op het menu staan en biedt Amusant in de Beekstraat een aperitief van het huis aan bij een smaakvol aspergemenu. Huupkens IJs, eveneens in de Beekstraat, heeft deze dag speciaal asperge-ijs bereid. Colada Schoenen/Sport2000 in de Hoogstraat pakt uit met een speciale actie: iedere klant die een aankoop vanaf 50 euro doet ontvangt hierbij een schaaltje verse lokale asperges. Ook de lokale kookwinkels hebben deze zondag aspergeproducten extra in de spotlight staan. De volledige lijst aan horecadeelnemers is te vinden op het programmaboekje, verkrijgbaar bij het podium op de Markt en bij veel winkels en horecagelegenheden.

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, waarbij winkeliers de deuren openen van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in de stad, met uitzondering van parkeergarages met een slagboom. Het volledige programma van de komende koopzondagen is te vinden op de website van Centrummanagement, www.cmweert.nl.

Powered by Blog Grabber