Kr8tig opent leer/werkplek

Op de Parallelweg 168 in Weert (t.o.v. NS station) is onlangs een leer/werkplaats geopend voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door zorgorganisatie Kr8tig. Vrijdag 19 Mei aanstaande wordt er…Kr8tig opent leer/werkplek

18-05-2017 15:24 – Ingezonden door Redactie – Foto Harm van Leuken (Foto Hammie)

Op de Parallelweg 168 in Weert (t.o.v. NS station) is onlangs een leer/werkplaats geopend voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door zorgorganisatie Kr8tig. Vrijdag 19 Mei aanstaande wordt er een open dag georganiseerd van 12.00 tot 17.00 uur in de middag. De deelnemers en begeleiders maken dan graag kennis met de inwoners van Weert en omgeving. Er zullen gedurende deze middag diverse activiteiten georganiseerd worden zoals proeverijen, demonstraties en rondleidingen. Het belooft een gezellige middag te worden met veel lekkernijen en aanbiedingen! Burgemeester Heijmans van de Gemeente Weert zal de locatie omstreeks 13.45 uur officieel openen met een ludieke openingshandeling waar u bij aanwezig kunt zijn!

De leer/werkplek betreft een Restaurant waar u kunt lunchen en dineren (of afhalen) en waar regelmatig activiteiten als een high tea of pizza/thema middag georganiseerd worden. Daarnaast is er een bakkerij gevestigd waar u terecht kunt voor vrijwel alle soorten broden en vlaaien, maar ook koekjes, pizza’s en overige heerlijke producten! Ook is er een ICT afdeling waar u terecht kunt voor computer/laptop reparaties (no cure no pay), websites, grafisch ontwerp, cursussen Tot slot is er nog een klussendienst, waar u terecht kunt als u hulp nodig heeft bij een klusje wanneer u bijvoorbeeld invalide bent, een beperking heeft of een laag inkomen heeft.
We voeren klussen uit in de regio Weert en omliggende gemeenten als; schilderwerkzaamheden, kleine verhuizingen, tuinonderhoud en opknappen van meubels.

Kr8tig is een mooie plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werken aan hun toekomst, van jong tot oud en met diverse redenen. Kr8tig wil terug naar de oude ambachtsschool, zo is er vanaf Maart een groep gestart die een MBO-1 opleiding volgt. Met deze opleiding bieden we de deelnemer een kans om zijn/haar competenties te ontwikkelen en een diploma te halen. Daarmee vergroten we de kans op een baan, m.b.v. een jobcoach kan uiteindelijk gezocht worden naar passend (begeleid) werk.

Naast deze opleiding zijn er bij Kr8tig ook mensen die werken aan hun toekomst in de vorm van dagbesteding. Kr8tig gaat uit van de kracht in een mens en zal altijd proberen om samen met de deelnemers stappen te zetten.
We bieden de deelnemers nieuwe kansen met opbouw van zelfrespect en toekomstperspectief waarbij het beste van de persoon naar voren komt. Dit doen we d.m.v. een gericht dagbesteding/maatwerktraject om uiteindelijk Kr8tiger in de maatschappij terug te keren. Wij werken vanuit de vraag v/d deelnemer met oog op de thuis situatie, vanuit persoonlijke doelen werken we naar een z.g.m. doel van participatie en vergroting van de zelfstandigheid. Ongedwongen sfeer, respect voor elkaar, eigen werktempo en gezelligheid staan bij ons op nr. 1!

Kijk voor meer informatie betreffende kr8tig, en de activiteiten die we organiseren op onze facebookpagina: www.facebook.com/kr8tig.nl Like, deel en reageer gerust op onze facebookpagina, onze deelnemers vinden het prettig als men interesse toont in hun werk! U vindt hier ook alle info betreffende de pizzamiddag die we organiseren op woensdag 24 Mei aanstaande, waarvoor u zich nog steeds aan kunt melden! (kosten: 5 euro)

Naast onze vestiging in Weert hebben we nog een vestiging in: Heel: (fietsen reparatie en verkoop) Geleen / Schinnen: houtbewerking, metaal, bouw, groenploeg, smederijop het terrein van plinthos, koffiehuisje/theetuin.
Amstenrade: groenonderhoud kasteel Amstenrade Baexem: de (s)participatiewinkel

Onze vestiging in Weert kent 4 afdelingen:
– Bakkerij ,,Brood Nodig”
– Restaurant ,,Eten wat de pot schaft”
– ICT ,,De Ictfabriek”
– Klussendienst ,,Klusplus”

Tijdens onze open dag kunt u de deelnemers van alle afdelingen aan het werk zien en zullen ze trots vertellen wat ze aan het doen zijn. Ook kunt u van alles proeven; vlaai, koekjes, wafels, soep, brood en hapjes. Deze zullen u worden aangeboden tijdens de rondleidingen en demonstraties. Er zal muzikale omlijsting zijn, en ook de kinderen zullen bezig gehouden worden! En natuurlijk, de officiële openingshandeling door burgemeester Heijmans! Kortom: een dag vol activiteiten voor jong en oud, voor ieder wat wils met lekkere proeverijen en veel gezelligheid! Wij maken graag kennis met u!

Powered by Blog Grabber