Ledûb dames 1 in vorm in laatste thuiswedstrijd

Een keiharde 4-0 werd genoteerd als einduitslag in de Brabantse derby  tussen Ledûb Volleybal en Volley Tilburg. Doordat de speelsters de tactische opdrachten zeer goed uitvoerden en tevens erg veel energie…Ledûb dames 1 in vorm in laatste thuiswedstrijd

15-04-2017 11:41 – Ingezonden door Redactie – Foto’s DeMeus

Een keiharde 4-0 werd genoteerd als einduitslag in de Brabantse derby  tussen Ledûb Volleybal en Volley Tilburg. Doordat de speelsters de tactische opdrachten zeer goed uitvoerden en tevens erg veel energie in het spel legden, werd het publiek getrakteerd op een mooie wedstrijd van Ledûb.
Wetende dat Tilburg beschikt over een goede passlijn, was de opdracht om zeer specifiek en strak te serveren om deze passlijn te doen wankelen.  Waar het in het begin van de wedstrijd nog even zoeken was naar de juiste service, werd deze gelukkig halverwege de eerste set gevonden. Dit betrof uiteindelijk ook de basis om regie te houden in het spel.
Vorige week liep het aanvalspel over midden niet optimaal maar nu waren Evelien van Dommelen en Anne Heesakkers tegen Tilburg zeer trefzeker. Gezien de lengte aan het net van de tegenstander was het noodzakelijk om te kunnen spreiden en de middenaanval te blijven bedienen. Het spel werd door Marloes van Dommelen goed verdeeld waardoor Ledûb effectief bleef in haar aanvalsspel. Met 25-18, 25-20 en 25-21 was de overwinning een feit.
Om het seizoen met een helemaal goed einde af te ronden was het winnen van de laatste set een kers op de taart. In het begin van de set leek dit niet te gaan lukken, Volley Tilburg noteerde vrij snel een 9-2 voorsprong.
Door goed spel van Sofie van Knippenberg en Kim Heijlighen werd deze achterstand naar het einde toe omgebogen in een voorsprong met als resultaat een 4-0 overwinning. Waar het seizoen nog in een mineur startte in de Zuiderpoort was de afsluiting een feest. Een beter afscheid voor coach Jan Slenders was dan ook niet denkbaar.
De huidige vierde notering in het debuutseizoen is een groot compliment voor het team. Ons wacht nog een lastige uitwedstrijd tegen de nummer drie, Spaarnestad te Haarlem. Als team willen we maar al te graag de vierde plek behouden. Met vol energie gaan we dan ook op 22 april de strijd tegemoet.  

Powered by Blog Grabber