Ledûb dames 2 zet eerste stap richting 2e divisie

De weg naar de 2e divisie is nog maar kort voor Ledûb dames 2, dat afgelopen zaterdag overtuigend met 3-0 won. Donderdag volgt de beslissende wedstrijd in Spijkenisse, waarbij winst zorgt voor promotie…Ledûb dames 2 zet eerste stap richting 2e divisie

12-05-2017 11:25 – Ingezonden door Marlou van Winkel – Foto DeMeus

De weg naar de 2e divisie is nog maar kort voor Ledûb dames 2, dat afgelopen zaterdag overtuigend met 3-0 won. Donderdag volgt de beslissende wedstrijd in Spijkenisse, waarbij winst zorgt voor promotie naar nationaal niveau.
Afgelopen zaterdag stond de eerste van de twee P/D wedstrijden tegen ADC dames 1 uit Stein op het programma. ADC, afkomstig uit de 2e divisie, eindigde als nummer 10 in de reguliere competitie en moest dus vechten tegen degradatie. Ledûb (nummer 2 uit de 3e divisie) strijdt voor promotie naar de 2e divisie. ADC staat bekend als een vechtteam dat het vooral moet hebben van een goede verdediging. Vanaf set 1 was het machtsverschil al duidelijk. ADC verdedigde zoals verwacht de meest onmogelijke ballen, echter was het Ledûb dat op alle fronten de bovenliggende partij was. Door weinig aanvallende druk aan de kant van ADC wist Ledûb het gemakkelijk af te maken met powervolleybal en een ijzersterke service. Na een dik uur resulteerde dit dan ook in een 25-19, 25-13 en 25-17 winst voor Ledûb. Uitblinker en topscorer was de 17-jarige Julia van Knippenberg (nummer 14), die volgend jaar de stap naar het eerste team van Ledûb maakt.
Donderdag kan definitief besloten worden of Ledûb dames 2 promoveert naar de 2e divisie. Dan nemen ze het op tegen Spivo DS1 uit Spijkenisse, nummer 2 uit een andere 3e divisie poule. Alle supporters zijn donderdag 19:30 welkom in Den Oert, Spijkenisse!

Powered by Blog Grabber