Lezing Dr. Jack Didden in Hamont

Op maandag 1 mei zal Dr. Jack Didden uit Drunen op uitnodiging van de Heemkundige kringen van Cranendonck en Hamont-Achel om 20.00 uur in de fraaie vintage-Cinema Walburg, Kerkstraat 28 te Hamont spreken…Lezing Dr. Jack Didden in Hamont

30-04-2017 12:13 – Ingezonden door Redactie

Op maandag 1 mei zal Dr. Jack Didden uit Drunen op uitnodiging van de Heemkundige kringen van Cranendonck en Hamont-Achel om 20.00 uur in de fraaie vintage-Cinema Walburg, Kerkstraat 28 te Hamont spreken over: Bevrijding 1944: nieuwe aspecten.
Jack Didden zal in een lezing die uit twee delen bestaat nader licht werpen op de bevrijding van onze streek in het najaar van 1944. Voor de pauze zal hij ingaan op de cruciale rol van een geïmproviseerde Duitse strijdgroep, de Kampfgruppe Chill, en haar grote invloed op het verloop van de gebeurtenissen na de bevrijding van Antwerpen op 4 september 1944 tot het stabiliseren van het front begin november 1944.
Na de pauze zal hij nader ingaan op de bevrijding van het gebied ten oosten van de lijn Lommel – Valkenswaard – Eindhoven, te beginnen bij Achel, Hamont, en verder via Budel, Soerendonk, Maarheeze. Aan de hand van onder meer nooit eerder geraadpleegde Duitse bronnen is veel nieuwe informatie boven water gekomen. De bestaande literatuur moet hierdoor worden herzien.
dr. J.M.C. (Jack) Didden is geboren op 23 juli 1952. Hij studeerde Engelse Taal en Letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij werd vervolgens leraar op zijn oude middelbare school, het Dr. Mollercollege in Waalwijk. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar de Kampfgruppe Chill . Hij publiceerde twaalf boeken over lokale geschiedenis en de Tweede Wereldoorlog, veelal met Maarten Swarts en hij leverde bijdragen aan verschillende bundels. Hij schreef ook zes kinderboeken.

De lezing is op maandag 1 mei 2017 en vindt plaatsin Cinema Walburg aan de Kerkstraat 28, Hamont.  Aanvang 20.00 uur. De entree is gratis voor leden, niet-leden betalen € 2,50.

Powered by Blog Grabber