Loopgroep Cranendonck

De oudste marathon van Nederland in Enschede heeft een parcours dat Erik de Laat goed past. Afgelopen zondag heeft hij die marathon gelopen in een prachtig PR van 2:44:23. Met deze tijd werd hij 17e in…Loopgroep Cranendonck

29-04-2017 10:39 – Ingezonden door Redactie

De oudste marathon van Nederland in Enschede heeft een parcours dat Erik de Laat goed past. Afgelopen zondag heeft hij die marathon gelopen in een prachtig PR van 2:44:23. Met deze tijd werd hij 17e in het totaalklassement bij de mannen en 3e M45. Ook ging er voor hem een grote wens in vervulling om onder de 2:45:00 te lopen.
De afgelopen maanden liet Erik in kortere wedstrijden al zien dat hij goed in vorm begon te raken. Deze prestatie in Enschede met gemiddelde 3:53 min/km (15,4 km/uur) zat wel op het randje van zijn mogelijkheden. De eerste helft verliep zonder problemen en de doorkomst was in 1:21:30. De omstandigheden waren in dit deel nog perfect: koel en een beetje zon. In het tweede kregen de lopers te maken met een straffe wind tegen en een kwartier slagregens, waardoor de bovenbenen koel aanvoelden en stram werden. Erik liep het tweede deel in 1:22:53. Hij moest erg diepgaan en kreeg in de laatste kilometers last van kramp die gelukkig niet doorzette. Gelukkig had hij een perfecte haas had aan Harm Sengers (Mr. 040 uit Eindhoven).

Powered by Blog Grabber