Maarheeze kleurt oranje tijdens Koningsdag 2017

Geen enkele reden om dit jaar met Koningsdag niet in Maarheeze te blijven! Met een bijzonder compleet dagprogramma valt er dit jaar voor jong en oud genoeg te beleven, om een leuke dag te beleven in eigen…Maarheeze kleurt oranje tijdens Koningsdag 2017

24-04-2017 13:45 – Ingezonden door Redactie

Geen enkele reden om dit jaar met Koningsdag niet in Maarheeze te blijven! Met een bijzonder compleet dagprogramma valt er dit jaar voor jong en oud genoeg te beleven, om een leuke dag te beleven in eigen dorp.

De ochtend is traditioneel vooral voor de jeugd. Vanaf 9:15 u verzamelen zij zich met hun versierde fietsen (en vaak ook in een mooie Koningsdag-outfit) bij Marishof. Hier worden ook de namen genoteerd van de jongens en meisjes die willen meedoen aan de Koningsdag-duivenvlucht: elk kind wordt gekoppeld aan het ringnummer van een duif, en de ringnummers van de duiven die het snelst weer thuis zijn winnen vervolgens een mooie prijs! Ook mogen de kinderen meehelpen bij het inkorven van de duiven. Om 9:45 u vertrekt de bont versierde stoet onder leiding van Poort van Brabant richting De Smeltkroes (route Smits van Oyenlaan – Stationsstraat – Kijkakkers).

Hier zal wethouder Jan van Tulden iedereen vanaf het bordes officieel welkom heten, en samen met Pimmie Darkness bekendmaken wie volgens de jury met de mooist versierde fietsen aan de optocht heeft deelgenomen. Hierna volgt het officiële startsein voor de kindervrijmarkt en het spelprogramma in en om de Smeltkroes. Met hulp van veel verenigingen staat er weer een keur aan leuke activiteiten op de rol, waaraan iedereen die een spelkaart á € 2,50 koopt, deel mag nemen. Diverse traktaties, iets te drinken en een leuke herinneringsbutton zijn bij deze prijs inbegrepen.

Het ochtendprogramma eindigt om 13:00 u, maar de oranje draad wordt om 14:00 u weer opgepakt bij “Koningsdag in de Kerkstraat”. Hier hebben café-restaurant Borgondia, restaurant Sjapoo en Muziekhuis Maarheeze een gratis toegankelijk muzikaal middagprogramma samengesteld. Het spits wordt afgebeten door gelegenheidsband Kicking Kings, die we nog kennen van hun optredens tijdens de Bonte Avonden van de Muuzevangers. Daarna is het podium aan de leden van Hazard, die met wat stevigere rockcovers hun officiële rentree zullen maken. De middag wordt afgesloten door Up to Eleven, een Budelse band die we nog kennen van “Clash of the Coverbands”, waarbij ze tot de regionale finale wisten door te dringen met hun niet voor de hand liggende repertoire. Naast deze muzikale toppers zijn er speciaal voor de jeugd ook springkussen aanwezig en is er een pannakooi om lekker in te kunnen voetballen.

Powered by Blog Grabber