Miriam Groenen wint brons op 100m vlinderslag!

Van donderdag 4 t/m zondag 7 mei 2017 vonden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen lange baan (50-meter bad) plaats. Waar Zwem- en Poloklub Budel bij…Miriam Groenen wint brons op 100m vlinderslag!

12-05-2017 11:24 – Ingezonden door Redactie

Van donderdag 4 t/m zondag 7 mei 2017 vonden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen lange baan (50-meter bad) plaats. Waar Zwem- en Poloklub Budel bij de korte baan variant in januari nog met 19 zwemmers aanwezig was, werd de vereniging dit keer door slechts drie zwemmers vertegenwoordigd: Dyon de Greef, Miriam Groenen en Judith van der Heijden.

Namens ZPK Budel mocht Dyon het spits afbijten. Hij zwom op donderdag namelijk de 1500m vrije slag, de langste afstand die tijdens dit toernooi gezwommen werd. Dyon stond ingeschreven met een tijd van 22:26.66. Hij ging snel van start, maar kreeg vervolgens helaas niet het juiste tempo te pakken. Hierdoor finishte hij uiteindelijk in 23:51.62, waarmee hij op de vijfde plaats in zijn leeftijdscategorie (Heren 35+) eindigde. ’s Zaterdags stond voor hem de tweede lange afstand op het programma, de 800m vrije slag.  Dyon was vastberaden revanche te nemen voor zijn eerdere tegenvallende prestatie en dat lukte! Hij ging nog sneller van start dan de donderdag, maar wist het tempo dit keer goed vast te houden. Van zijn inschrijftijd van 11:54.58 bleef na een flinke verbetering nog slechts 11.41.41 over. Een knappe verbetering van ruim 13 seconden!

De tweede zwemmer van ZPK Budel, Miriam Groenen, had de meeste nummers op het programma. Ze begon op vrijdag met de 100m vlinderslag, waarop ze met 2:02.45 ingeschreven stond. De van zichzelf al pittige afstand bleek op de lange baan nog wat zwaarder te zijn en Miriam finishte uiteindelijk in 2:08.87. Van haar leeftijdscategorie (Dames 50+) bleken er echter maar weinig dames de uitdaging aan te durven en dus mocht Miriam een bronzen medaille in ontvangst nemen. Later op de dag stond ook de 100m vrije slag nog op het programma. Hierop wist een nieuw persoonlijk record op de lange baan te zwemmen, door aan te tikken in 1:40.52. Een verbetering van 13 honderdsten van een seconde, welke goed was voor een 13e plaats in haar leeftijdscategorie. ’s Zaterdags zwom Miriam de 200m vrije slag, waarmee ze met 3:47.64 ingeschreven stond. Dankzij de extra aandacht die ze aan haar opbouw schonk, wist ze haar tijd te verbeteren naar een 3:44.61. Niet alleen zwom ze er dus drie seconden vanaf, ook wist ze zo héél dicht in de buurt te komen van haar persoonlijke record op de korte baan! Miriam eindige haar ONMK ’s zondags met een 50m vrije slag en een 100m rugslag. Op de 50m vrije slag bleef ze met 0:42.77 ongeveer slechts zes tienden van een seconde boven haar persoonlijke record, maar op de 100m rugslag bleef ze met haar 1:55.94 toch een paar seconden van haar inschrijftijd verwijderd. Ze eindigde als 9e in haar leeftijdscategorie.

De laatste zwemmer die ZPK Budel vertegenwoordigde was Judith van der Heijden. Zij deed ’s zondags mee aan de 50m vrije slag en 50m schoolslag. Op de vrije slag stond ze ingeschreven met een tijd van 0:35.11. Met een reactietijd van 0.70 was ze als een van de snelsten van het blok, maar finishte uiteindelijk in 0:36.22. De 50m schoolslag ging haar beter af! Daarop tikte ze aan in 0:51.19 en bleef daarmee slechts twee tienden verwijderd van haar lange baan record, welke 0:50.99 was.

Powered by Blog Grabber