Mooie prestaties KoryoSports

Afgelopen week was weer een geslaagd en sportief programma voor KoryoSports. Robin Didden wist zich samen met 3 sporters (als Nederlands selectie-afgevaardigde) te plaatsen voor het Europees Kampioenschap…Mooie prestaties KoryoSports

15-04-2017 11:34 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen week was weer een geslaagd en sportief programma voor KoryoSports. Robin Didden wist zich samen met 3 sporters (als Nederlands selectie-afgevaardigde) te plaatsen voor het Europees Kampioenschap in Sofia, Bulgarije. Robin is nog maar koud seniorsportster of zij weet zich al na 2 maanden op de voorgrond te plaatsen door enkele bijzondere overwinningen op hoog gerankte tegenstandster en een bronzen plak op de Open Turkse Kampioenschappen.

Tijdens het EK wist Robin haar eerste partij te winnen van Belarus met een ruime zege van 22–11. Helaas ging ze in haar volgende partij tegen Rusland ten onder tegen deze professionele, met veel routine gedreven sportster. Geen medaille maar de 8e finaleplaats. Met amper ervaring in deze hoogste klasse is dat een bijzondere prestatie! Robin startte op 14 februari op plaats 496 in de World Ranking List, op 24 februari werd dit 313 en momenteel staat ze inmiddels op plaats 149!

Verder stonden Nino Westhimer en Zampanja Westhimer, assistent taekwondo-trainers in Hamont en Achel op een indrukwekkend kickboks-gala in Utrecht met de veelbelovende naam “Next Generation Warriors”.

Zampanja Westhimer draaide haar 2e partij, sinds ze net als Nino Westhimer, 4 maanden geleden begonnen met de training gericht op het kickboksen. In slechts deze 4 maanden, in combinatie met hun taekwondo achtergrond, lieten zij deze avond een indrukwekkend spektakel zien in de ring. Zampanja mocht aantreden als nieuweling wederom tegen een veel ervarende Myrthe Schippers, een C-vechtster. Doch in de eerste 2 ronde wist Zampanja weer een gerichte en scorende opbouw te laten zien met rake treffers net als in haar 1e partij 2 weken geleden in Eindhoven. Maar ook hier werd in de 3e ronde door veel tactisch clinchwerk Zampanja uit haar ritme gehaald wat net genoeg was om Zampanja haar voorsprong om te zetten in verlies. Maar zeker liet ze zien dat er een topsportster in de ring staat aan te komen.

Dit geld ook voor Nino Westhimer. Deze draaide zijn eerste wedstrijd in de ring. Zijn tegenstander Dean Ditmarsch had eveneens al enkele jaartjes wedstrijden in de benen zitten maar Nino zette vanaf het begin een aanvallende patroon in met snelle combinaties en gedurfde technische trappen uit het taekwondo. Deze combinatie van technieken zorgde voor veel spektakel en bewondering van het publiek en besliste de overwinning voor Nino deze avond. Al met al een bijzondere week met veel verdienstelijk sportresultaten. Zowel in leerzaam en als opbouwende zin.

Powered by Blog Grabber