Motoball MBV Budel-Phillipsburg

MSC Philippsburg had nog een appeltje met MBV Budel te schillen, nadat MBV Budel het vorige seizoen in de finale voor de ‘Best of the Rest’ het kampioenschap net voor de neus van MSC Philippsburg wegkaapte….Motoball MBV Budel-Phillipsburg

14-04-2017 11:43 – Ingezonden door Redactie – Foto’s Foto Johan Horst fotografie

MSC Philippsburg had nog een appeltje met MBV Budel te schillen, nadat MBV Budel het
vorige seizoen in de finale voor de ‘Best of the Rest’ het kampioenschap net voor de neus van MSC Philippsburg wegkaapte. Beide teams zijn er erg op gebrand om de play-offs te bereiken en zijn daarin elkaars grootste concurrent. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.
De spelers van Budel begonnen de wedstrijd een beetje slapjes, terwijl de spelers van Philippsburg er vol voor gingen. Dit wreekte zich al vlug, want na de eerste manche keken de spelers van Budel tegen een achterstand van 0-1 aan, al moet gezegd worden, dat ook zij de nodige kansen hadden gehad, maar die werden allemaal door de sterk keepende doelverdediger van Philippsburg vakkundig om zeep geholpen met een aantal mooie reddingen.
Na de aftrap in de tweede manche liet Jan Zoll van MSC Philippsburg al in de eerste minuut de 0-2 aantekenen. De spelers van MBV Budel kwamen nu wel beter in het spel. Met een serie aanvallen zetten ze de verdediging van Philippsburg flink onder druk. Maar wat ze ook probeerden steeds was de laatste man  van Philippsburg op zijn post en dook links en rechts de nodige ballen uit zijn doel. Na tien minuten was het weer Philippsburg, dat na een mooie aanval de 0-3 scoorde. Nu moest toch echt het tij keren, wilde deze wedstrijd voor Budel niet een dramatisch verloop krijgen. En gelukkig gebeurde dat ook. In de veertiende minuut lukte het Miel Looijmans na de zoveelste aanval om Budel op het scorebord te krijgen en precies voor het eindsignaal van de tweede manche scoorde Nick Evers het tweede doelpunt voor Budel.en bracht zodoende de stand op 2-3.
In de derde manche zette Budel de opmars voort. Een schot van Miel Looijmans ging net voorlangs.  
Budel bleef nu aanvallen en in de tiende minuut was de beloning daar en lukte het Loek Looijmans om de stand weer gelijk te trekken. De duels op het veld werden nu steeds feller en de talrijk opgekomen toeschouwers konden genieten van een mooie pot motoball. Miel Looijmans mocht na een overtreding van een speler van Philippsburg een vrije trap nemen en schoot de bal onhoudbaar voor de keeper van Philippsburg binnen. Maar het feestje van de voorsprong mocht maar even duren. Met een mooie aanval en een prachtige lob scoorde Philippsburg drie minuten later en bracht de stand op 4-4.
In de eerste minuut van de vierde manche mocht Budel na een overtreding een vrije trap nemen. Helaas strandde die op de lat. In deze fase van de wedstrijd lieten de spelers van Budel zich steeds meer opjagen door de spelers van Philippsburg. Philippsburg maakte handig gebruik van het zenuwachtige spel van Budel en namen weer de leiding over. Een mooi uitgespeelde goal bracht ze zelfs op een voorsprong van 4-6. Budel kwam echter weer beter opzetten, maar het ene na het andere schot op het doel van Philippsburg, werd door de keeper van Philippsburg gekeerd. Die had echt zijn dag. In de negende minuut lukte het Miel Looijmans om zich vrij te spelen en met een mooi schot gaf hij de keeper van Philippsburg dan toch het nakijken. Aan de andere kant was het Chris Aikens, die zich liet gelden door een paar mooi geschoten ballen van Philippsburg te keren. In de veertiende minuut lukte het  Nick Evers, om met een prachtig schot weer op gelijke hoogte te komen. Ondanks felle aanvallen aan beide zijden werd er niet meer gescoord en bleef de eindstand 6-6. Helaas voor Budel niet gewonnen, maar eerlijk is eerlijk, een terechte uitslag.
De volgende competitiewedstrijd, die thuis gespeeld wordt is pas op 20 Mei a.s. MBV Budel krijgt dan de Duitse kampioen Ubstadt-Weiher op bezoek. De wedstrijd begint om 18:00 u. en wordt gespeeld in de motoball-arena aan de verlengde Schoordijk te Budel. De spelers van Budel kunnen dan de steun van hun supporters goed gebruiken en zij hopen dan ook dat weer veel toeschouwers de weg naar de motoball-arena weten te vinden. De toegang is gratis.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.motoball.nl, www.motoball.de of Facebook.

Foto Johan Horst fotografie

Powered by Blog Grabber