Motoballwedstrijd MBV Budel – MSC Ubstadt-Weiher

MBV Budel kreeg afgelopen zaterdag de Duitse kampioen MSC Ubstadt-Weiher op bezoek. Tot nu toe had Ubstadt Weiher met ruime cijfers alle wedstrijden weten te winnen. Ook  nu hadden weer veel toeschouwers…Motoballwedstrijd MBV Budel – MSC Ubstadt-Weiher

28-05-2017 11:44 – Ingezonden door Redactie – Foto’s Mieke Mulder

MBV Budel kreeg afgelopen zaterdag de Duitse kampioen MSC Ubstadt-Weiher op bezoek. Tot nu toe had Ubstadt Weiher met ruime cijfers alle wedstrijden weten te winnen. Ook  nu hadden weer veel toeschouwers de weg naar de motoball-arena weten te vinden.
Ubstadt-Weiher gaf al in de tweede minuut van de wedstrijd zijn visitekaartje af. Een fout in de verdediging van Budel werd meteen afgestraft met een strak schot dat onhoudbaar in de verre hoek verdween. Verder werd er in deze manche niet meer gescoord, omdat Budel de bal zo veel mogelijk binnen de eigen gelederen hield, al moest de keeper van Ubstadt zich in de achttiende minuut maximaal strekken om een schot van Miel Looijmans nog net buiten de goal te tikken.  
In de tweede manche ging een schot van Nick Evers al in de eerste minuut rakelings over en aan de andere kant moest Chris Aikens alles geven om een schot van Ubstadt Weiher te keren.
Even later schoot Miel Loojmans bij een aanval van Budel op een speler van Ubstadt Weiher, waardoor de bal van richting veranderde en in de uiterste hoek van het doel van Ubstadt verdween. De spelers van Ubstadt-Weiher waren echter allerminst onder de indruk van dit akkefietje en zij scoorden in de zevende minuut met een schot in de verre hoek de 1-2 binnen. De spelers van Budel deden er alles aan om tot scoren te komen. Maar het lukte niet doordat ofwel de schoten recht op de keeper terecht kwamen ofwel de voorzetten te scherp werden gegeven, waardoor er steeds uit een te moeilijke hoek geschoten moest worden.
In de derde manche ging het even snel. Ubstadt -Weiher schakelde een tandje bij en binnen twee minuten scoorden zij twee doelpunten. Even later werd een foutje van Budel bij de middellijn meedogenloos door Kevin Gerber afgestraft en hij bracht de stand op 1-5. Toch herpakte Budel zich weer en bracht Nick Evers de stand in de zevende minuut op 2-5. De spelers van MBV Budel bleven aandringen bij het doel van Ubstadt-Weiher, maar de laatste hield de verdediging potdicht, waardoor Budel niet tot scoren kon komen. De spelers van Ubstadt-Weiher loerden op een kans om uit te breken. En die uitbraak kwam er ook. In de achttiende minuut lukte het een speler van Ubstadt-Weiher om uit te breken en hij bracht de stand op 2-6 met een loepzuiver schot in de verre hoek.
In de vierde manche werden de aanvallen van Ubstadt-Weiher steeds sneller en venijniger. Dit resulteerde in de vijfde en in de zevende minuut tot een doelpunt voor Ubstadt-Weiher. Een voorzet van Miel Looijmans op Stan Looijmans had even later ook succes. Nu bracht de coach van Budel drie verse spelers in het veld, Hierdoor veranderde het speltype van Budel, waardoor de spelers van Ubstadt-Weiher enigszins verrast werden. Een voorzet van Bart Hompes op Stan Looijmans bracht Stan vrij voor de keeper en hij bracht de stand op 4-8. De jonge garde vocht voor wat het waard was, maar zij konden niet verhinderen, dat Ubstadt-Weiher op slag van het eindsignaal nog een keer kon scoren, waardoor de eindstand op 4-9 kwam.
Ondanks, dat de spelers van Budel veel in balbezit waren in deze wedstrijd, was het Ubstadt-Weiher die met de punten aan de haal ging, omdat de spelers van Ubstadt-Weiher veel beter en sneller in de afwerking waren.
De volgende thuiswedstrijd voor de competitie is op 10 juni 2017.  MBV Budel moet het dan opnemen tegen het eveneens sterke team van Taifun Mörsch. De wedstrijd begint om 18:00 u, en wordt gespeeld in de motoball-arena aan de verlengde Schoordijk te Budel..
A.s. zaterdag 27 mei speelt de jeugd van MBV Budel voor de Duitse competitie. Zij moeten het dan opnemen tegen de jeugd van MBC Kierspe, Pattensen en Tornado.Kierspe. In een eerder toernooi, dat gehouden werd in Kierspe, wisten zij twee van de drie wedstrijden te winnen. De wedstrijden beginnen om 11:00 u. en worden ook aan de verlengde Schoordijk te Budel gespeeld. Ook zij kunnen de steun van de supporters goed gebruiken. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.   
 
 
Foto Mieke Mulder

Powered by Blog Grabber