Nieuw toeristisch seizoen Overpelt

In het ‘Ezelsbrugske’ te Overpelt werden de nieuwe troeven en toeristische folders van de gemeente Overpelt door schepen van toerisme Patrick van Baelen aan pers en belanghebbenden gepresenteerd. Overpelt…Nieuw toeristisch seizoen Overpelt

02-05-2017 08:57 – Ingezonden door Redactie

In het ‘Ezelsbrugske’ te Overpelt werden de nieuwe troeven en toeristische folders van de gemeente Overpelt door schepen van toerisme Patrick van Baelen aan pers en belanghebbenden gepresenteerd. Overpelt krijgt jaarlijks in alle hotels en BenB’s  samen zo’n 40.000 overnachtingen. Hiermee staat Overpelt op de derde plaats in Limburg naast Lommel en Peer. Reden genoeg dus om zoveel mogelijk informatie en folders beschikbaar te stellen. Bosland en Dommelslag zijn twee belangrijke trekpleisters. Bosland omvat het grootste bosgebied van Vlaanderen en is ongeveer 6.000 hectare groot. Het gebied is verspreid over de gemeenten Overpelt, Lommel en Hechtel-Eksel  en bieden veel sport- en ontspanningsmogelijkheden. De toeristische kaart werd vervangen door een scheurblok waar telkens een complete kaart van Overpelt afgescheurd kan worden. De toeristische dienst en de BenB’s of hotels kunnen middels deze afscheurblok aan hun klanten duidelijk aangeven welke route ze  moeten volgen en wat er in Overpelt nog allemaal te zien is of te beleven valt. Het personeel van het “Ezelsbrugske” in de Over ’t Waterstraat 70 kreeg net zoals de andere BenB’s en hotels een cursus om hun kennis over de streek bij te schaven. Ze kennen de unieke waarden van Bosland en weten welke streekproducten er voorhanden zijn. Door deze samenwerking van alle ‘gastheren’ en de gemeente vormen ze een sterk geheel om het toerisme hier te ondersteunen en te stimuleren. In 2016 ontving SenR Dommelslag meer dan 260.000 bezoekers waarmee ook dit zwemparadijs een van de toeristische trekpleisters van Overpelt genoemd mag worden. Ook de wandel- en fietsroutes vormen een belangrijk onderdeel waarvan ook weer informatie te vinden is in het uitgebreide folderaanbod van de gemeente.
Meer info: www.overpelt.be

Powered by Blog Grabber