OBS de Triolier in actie!

Op vrijdagochtend 19 mei 2017 organiseert OBS de Triolier een sponsorloop. Alle leerlingen gaan hardlopen om geld te verdienen voor twee goede doelen. Twee derde van de opbrengst gaat namelijk naar de ‘VOKK,(Vereniging ouders, kinderen en kanker) t.b.v. de Kanjerketting en een derde gaat naar de school…OBS de Triolier in actie!

18-05-2017 11:54 – Ingezonden door Redactie

Op vrijdagochtend 19 mei 2017 organiseert OBS de Triolier een sponsorloop. Alle leerlingen gaan hardlopen om geld te verdienen voor twee goede doelen. Twee derde van de opbrengst gaat namelijk naar de ‘VOKK,(Vereniging ouders, kinderen en kanker) t.b.v. de Kanjerketting en een derde gaat naar de school om daar sport- en speelmateriaal van te kopen. Deze keer is er voor dit goede doel gekozen omdat een leerling van onze school, hiermee te maken heeft gehad. Inmiddels is deze leerling “schoon verklaard”, dit wil zeggen dat de kankercellen weg zijn. Ben je na vijf jaar nog vrij van kankercellen, dan word je genezen verklaard.

“De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) steunt gezinnen met een kind met kanker en werkt aan optimale zorg voor kind en gezin in alle fasen. We zijn er niet alleen tijdens de behandeling, maar ook daarna.

Onze bijna 4000 leden zijn gezinnen (ouders, kinderen, brussen), grootouders en survivors, ieder met een eigen verhaal. Over verschillende diagnoses. Over kinderen van alle leeftijden. Over behandeling, genezen zijn en verlies en rouw. Over volwassen survivors. Geen verhaal is hetzelfde, maar altijd voelbaar is de rode draad van de verbondenheid. De VOKK is daarmee net een KanjerKetting die de kleurrijke verhalen en ervaringen van haar leden met elkaar verbindt, ernaar luistert, ervan leert en er iets mee doet. Samen voor Beter.
Ook onze vrijwilligers en medewerkers weten uit ervaring wat het betekent als je (als) kind kanker heeft (hebt).”

De sponsorloop wordt in de omgeving van de school gelopen. De groepen 1 en 2 starten om 8.45 uur met de warming up en gaan daarna lopen. Om 9.45 uur starten de groepen 3 en 4, om 10.30 uur starten de groepen 5 en 6 en als laatste starten, om 11.15 uur, de groepen 7 en 8. De activiteit zal eindigen rond 12.00 uur.

Wij hopen dat er veel ouder, familieleden en andere belangstellenden komen om de kinderen aan te moedigen!

Powered by Blog Grabber