Oldtimertoertocht Double Classics zeer geslaagd

Bewoners van zorgcentra Mariënburght in Budel en het Sint-Jan Berchmanstehuis in Hamont hebben afgelopen zaterdag tijdens de toertocht Double Classics weer volop kunnen genieten van prachtige oldtimers….Oldtimertoertocht Double Classics zeer geslaagd

18-05-2017 15:30 – Ingezonden door Redactie – Foto’s Arnoud Bex

Bewoners van zorgcentra Mariënburght in Budel en het Sint-Jan Berchmanstehuis in Hamont hebben afgelopen zaterdag tijdens de toertocht Double Classics weer volop kunnen genieten van prachtige oldtimers. De bewoners mochten meerijden in oldtimers en de colonne van ruim 40 voertuigen voerde langs de gehele grensstreek.
Al voor vertrek kwamen veel belangstellenden een kijkje nemen. Bewoners, familieleden, medewerkers en mensen uit omgeving waren onder de indruk van de bijzondere oldtimers. “Het plezier was duidelijk zichtbaar, vele stralende gezichten bij bewoners en hun begeleiders”, vertelt Jannemiek van Mierlo, welzijnscoach bij Stichting Land van Horne. Ook langs de route stonden toeschouwers de stoet te bekijken en zwaaiden de deelnemers van harte toe. “Wat een happening, ik voel me net de koningin”, verwoordde een deelneemster.
Waardevol aandeel?Alle oldtimerbezitters vinden het waardevol dit te mogen doen. “Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik graag mijn oldtimer wil laten zien aan anderen. Maar als ik zie hoe de ouderen van deze dag genieten, dat is zo mooi! Ik ben al voor de vierde keer hier, en volgend jaar doe ik weer mee”, vertelt een oldtimerbezitter.
Vrijwillige bijdragen?De oldtimerbezitters uit Nederland en België zetten zich vrijwillig in voor de oldtimertoertocht. Vrijwilligers van twee motorclubs uit Budel, MC Cityriders en Motoball, en Autobedrijf Driebok hebben de colonne begeleid en zorgden voor de verkeersveiligheid. EPH uit Hamont sponsorde portofoonverbindingen en Vrienden van Mariënburght ondersteunde de kosten van de pauzeplaats. Verder hebben diverse sponsoren een financiële bijdrage geleverd. De organisatie bedankt iedereen die ook dit jaar weer gezorgd heeft voor een geslaagde en onvergetelijke Double Classics.

Foto’s Arnoud Bex

Powered by Blog Grabber