Oldtimertoertocht voor bewoners van zorgcentra

De oldtimertoertocht Double Classics vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 mei. Cliënten van zorgcentra Mariënburght in Budel en het Sint-Jan Berchmanstehuis in Hamont mogen tijdens deze bijzondere toertocht…Oldtimertoertocht voor bewoners van zorgcentra

11-05-2017 15:27 – Ingezonden door Redactie

De oldtimertoertocht Double Classics vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 mei. Cliënten van zorgcentra Mariënburght in Budel en het Sint-Jan Berchmanstehuis in Hamont mogen tijdens deze bijzondere toertocht meerijden met de ruim 40 oldtimers. De toertocht voert door de gehele grensstreek, langs de mooie plekjes en bekende herkenningspunten voor ouderen. ??Initiatiefnemers van Double Classics zijn drie oldtimerbezitters: Frits van Cranenbroek, Toon van Cranenbroek en Simon Brugmans. Zij willen de bewoners van Mariënburght en het Sint-Jan Berchmanstehuis graag een onvergetelijke dag bezorgen. De toertocht is vooral bedoeld voor ouderen die door hun hoge leeftijd of gezondheidsomstandigheden nog maar weinig buitenshuis komen. ?
“Wanneer is die rit weer met die oude auto’s?”?Dit jaar wordt Double Classics voor de vierde keer georganiseerd. Toon memoreert: “Uit reacties als ‘Goh, wanneer is die rit weer met die oude auto’s?’ ‘Jullie hebben mij toch zeker wel weer op de deelnemerslijst gezet hè?!’ en ‘Wat is het fijn dat jullie dit doen!’ blijkt dat de ouderen dit evenement erg waarderen.”?
Uitzwaaien?Vanaf 12.00 uur verzamelen de oldtimers bij de zorgcentra in Budel en Hamont. Omstreeks 13.35 uur vertrekken ruim 20 oldtimers vanuit de Bosstraat in Hamont. Zij sluiten iets voor 14.00 uur aan in de Graafschap Hornelaan in Budel, bij de daar wachtende 20 andere oldtimers. Vervolgens vertrekt de complete stoet in colonne vanaf zorgcentrum Mariënburght aan de Graafschap Hornelaan voor hun toertocht in de omgeving. Iedereen is van harte welkom om de deelnemers uit te zwaaien. ??Oldtimerbezitters, motorclubs en autobedrijf verzorgen de tocht vrijwillig?De organisatie heeft in totaal ruim 40 oldtimerbezitters uit Nederland en België bereid gevonden vrijwillig mee te werken aan Double Classics. Vrijwilligers van twee motorclubs uit Budel, MC Cityriders en Motoball, en Autobedrijf Driebok begeleiden de colonne en zorgen voor de verkeersveiligheid. EPH uit Hamont sponsort portofoonverbindingen en diverse sponsoren dragen hun financiële steentje bij om dit bijzondere evenement mogelijk te maken.

Powered by Blog Grabber