Omgaan met verlies en rouw. Hoe doe je dat nou?

Op donderdag 11 mei is er bij het uitvaartcentrum in Budel weer een gratis informatieavond over omgaan met verlies en rouw. De bijeenkomst, van 19.30 tot 21.30 uur, biedt plaats aan elf mensen. Iedereen…Omgaan met verlies en rouw. Hoe doe je dat nou?

05-05-2017 09:06 – Ingezonden door Jeanne van Mierlo

Op donderdag 11 mei is er bij het uitvaartcentrum in Budel weer een gratis informatieavond over omgaan met verlies en rouw. De bijeenkomst, van 19.30 tot 21.30 uur, biedt plaats aan elf mensen. Iedereen die interesse heeft, is van harte welkom.
De organisatie is in handen van Martin Horst, uitvaartverzorger bij Van der Stappen Uitvaartverzorging en Jeanne van Mierlo, verlies- en rouwtherapeut bij BrightBlue Coaching en Training.

Mensen die een dierbare hebben verloren of een ander verlies hebben meegemaakt, worstelen en denken vaak dat ze ‘het’ niet goed doen. Wat ‘het’ dan ook mag zijn. Rouwen is hard werken en vraagt (onbewust) veel energie. Dat is goed om te weten. Gun jezelf tijd en ruimte; blijf vooral de dingen doen zoals ze voor jou goed voelen. Je komt immers terecht in een onbekende wereld, die je – zeker in het begin – weinig houvast biedt. Een wereld die even ‘stop’ zegt en waarin je aan het overleven bent. Een wereld met goedbedoelde adviezen van anderen, waar je soms weinig mee kunt. Een wereld waarin mensen niet weten wat ze moeten zeggen en dan het verlies negeren. Of erger nog, jou negeren. Dat is pijnlijk. Nabestaanden vragen zich af of ze hier ooit nog uitkomen. Of hun reacties nog normaal zijn. De omgeving vraagt zich af hoe mensen in rouw gesteund kunnen worden.

heldere antwoorden tijdens de informatieavond op 11 mei. Ieders antwoord op verlies, ofwel ieders rouwtraject, is uniek. Er zijn geen vaste regels voor rouw. Martin Horst geeft aan hoe afscheid nemen en rouw met elkaar verbonden zijn. Jeanne van Mierlo vertelt over wat je tegen kunt komen tijdens een rouwproces en hoe je hiermee kunt omgaan. Ook als je er zelf niet uitkomt. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen; ook persoonlijke vragen en verhalen zijn welkom. Hoeft niet, mag wel.

Mensen die de avond willen bezoeken, melden zich aan via info@vdstappen.nl of via 0031 495-430260. Bevestiging vindt plaats op volgorde van aanmelding. Adres uitvaartcentrum: Klein Schoterstraat 2a in Budel (bij de ingang van de algemene begraafplaats).

Powered by Blog Grabber