Op zoek naar kabouters in Valkenswaardse bossen

Op 15 april – op de eerste dag van WandelWeek Valkenswaard – vindt bij Bosherberg Harba Lorifa te Valkenswaard de opening plaats van een interactieve speurtocht voor gezinnen met kinderen. Met een speciale…Op zoek naar kabouters in Valkenswaardse bossen

14-04-2017 10:34 – Ingezonden door Redactie

Op 15 april – op de eerste dag van WandelWeek Valkenswaard – vindt bij Bosherberg Harba Lorifa te Valkenswaard de opening plaats van een interactieve speurtocht voor gezinnen met kinderen. Met een speciale app die beschikbaar is voor iOS en Android, gaan de speurneuzen op zoek naar de kabouters die sinds kort weer terug zijn in het bos. Op deze manier hopen de initiatiefnemers, VVV Valkenswaard en Dutch Rose Media, basisschoolkinderen te motiveren naar buiten te gaan en actief bezig te zijn.
Annelies Ziegenhardt-Vos, secretaris van VVV Valkenswaard, is enthousiast. “Vorige week hebben we een testmiddag gehad met een aantal kinderen die tot de doelgroep behoort. Ze gingen met een unieke digitale wichelroede op zoek naar zeven kabouters in het ‘Kabouterbos’; elke kabouter heeft een eigen verhaal. De testwandeling overtrof onze verwachtingen! De kinderen vonden het geweldig en gingen echt in gesprek met de kabouters die ze onderweg vonden. Ook de ouders waren blij dat hun kinderen met deze interactieve speurtocht lekker actief in de buitenlucht konden genieten.”
Uniek in Nederland
Natasja Paulssen van Dutch Rose Media is blij met het resultaat. “De interactieve speurtocht is een augmented reality-game voor buiten, net als Pokémon Go. Bij het Kabouterbos kun je de kabouters echter overal om je heen vinden. Van verstopt tussen de bladeren tot hoog in de bomen! Bovendien kunnen de kabouters praten. Op deze manier is het voor de kinderen erg realistisch. Voor zover ons bekend, zijn we met deze app uniek in Nederland.”
WandelWeek Valkenswaard
Valkenswaard werd in mei 2016 uitgeroepen tot Wandelgemeente van het jaar. In dat kader vindt van 15 t/m 23 april 2017 WandelWeek Valkenswaard plaats. Een evenement met ruim 30 activiteiten waarbij jong en oud, mannen en vrouwen, sportieve wandelaars, mindervalide mensen, gezinnen, trouwe viervoeters en bankzitters worden uitgedaagd Valkenswaard op een actieve of interactieve manier te ontdekken. In dit kader werd ook het Kabouterbos ontwikkeld. Deze speurtocht is ook beschikbaar na de WandelWeek.
Aanmelden
Het Kabouterbos is voor het grote publiek geopend vanaf zaterdagmiddag 15 april. Gezinnen kunnen zich vooraf aanmelden via de website van de WandelWeek (www.wandelweek.com). Er ligt dan een couponcode en een verrassing voor ze klaar bij Harba Lorifa.

Powered by Blog Grabber