Opdat we nooit zullen vergeten

Ruim honderd mensen waren donderdagavond aanwezig tijdens de dodenherdenking in Soerendonk. Eerst werd er een gebedsdienst gehouden in de kerk St. Jan Onthoofding. Tijdens deze dienst werden de slachtoffers…Opdat we nooit zullen vergeten

14-05-2017 18:48 – Ingezonden door Redactie

Ruim honderd mensen waren donderdagavond aanwezig tijdens de dodenherdenking in Soerendonk. Eerst werd er een gebedsdienst gehouden in de kerk St. Jan Onthoofding. Tijdens deze dienst werden de slachtoffers herdacht en werd er in het bijzonder stilgestaan bij de in Nederlands-Indië overleden Soerendonkse gildebroeder Jan Maas. Indrukwekkend was hierbij de binnenkomst van het St. Jansgilde en de muzikale omlijsting door het SMG. Na de mis ging iedereen naar het Jan Maasplein waar wethouder van Tulden een toespraak hield waarin hij vroeg stil te staan bij alle mensen die hun leven gegeven hebben, zodat we nu in vrijheid en vrede kunnen leven. Daarna legde hij samen met Thom Compen een krans bij het oorlogsmonument. Familieleden van Jan Maas, de man waar het plein naar vernoemd werd, legden daarna eveneens een krans. The Last Post werd vervolgens geblazen door Twan Stevens, waarna 2 minuten stilte in acht werden genomen. Hierna werd door de vendeliers van het St. Jansgilde hun overleden gildebroeder geëerd en bracht het SMG tenslotte het Wilhelmus ten gehore. Aanwezigen werden ter afsluiting door Gildekapitein Leo Vos bedankt. Opdat we nooit zullen vergeten.

Powered by Blog Grabber