Open dag “Onze School”

De voormalige St. Josephschool, een karakteristiek gebouw uit 1919 in centrum van Maarheeze, heeft een nieuwe bestemming en naam gekregen: “Onze School”. Op zaterdag 13 mei tussen 12.00 en 16.00 uur laten…Open dag “Onze School”

10-05-2017 08:46 – Ingezonden door Redactie

De voormalige St. Josephschool, een karakteristiek gebouw uit 1919 in centrum van Maarheeze, heeft een nieuwe bestemming en naam gekregen: “Onze School”.
Op zaterdag 13 mei tussen 12.00 en 16.00 uur laten de participanten van “Onze School” graag zien welke activiteiten zij aanbieden aan de inwoners van Maarheeze.

Ontmoetingscentrum “Onze School” is een laagdrempelig multifunctioneel maatschappelijk ontmoetingspunt voor alle burgers van Maarheeze. In de voormalige aula is nu het ouderenhome van de Seniorenvereniging gevestigd en de Huiskamer waar inwoners van Maarheeze elkaar dagelijks kunnen ontmoeten. Een professionele keuken biedt de mogelijkheid voor en met elkaar te koken.

Daarnaast biedt het gebouw onderdak aan diverse participanten op het gebied van zorg, welzijn, cultuur en educatie. Zo heeft kunstenaarscollectief Perron1 er zijn atelier, CreAtelier D8 geeft begeleiding in Creativiteit aan volwassenen en jeugd, Bewustzijnscentrum Maarheeze New Talent en Balance coaching is er gevestigd, Psychologie Janssen houdt praktijk, Huiskamer GGzE begeleidt cliënten, MWorks geeft personal coaching en small group training, Cordaad Welzijn Vluchtelingenwerk houdt spreekuur, thuiszorgorganisatie ZuidZorg heeft er kantoor, Nikki Lammers geeft moderne dans en Hip-Hop voor jeugd. ZuidZorg Extra heeft in een van de lokalen een permanent Ontmoet en Groet Plein ingericht waar (WMO-) dagopvang wordt aangeboden aan senioren. Er worden momenteel gesprekken gevoerd met een organisatie om per september de nog beschikbare lokalen te huren.

Het doel van Onze School is de maatschappelijke samenhang te versterken en een belangrijke bijdrage te leveren aan de maatschappelijke behoeften van de inwoners van Maarheeze. Met vele vrijwilligers en professionals is dit burgerinitiatief in Maarheeze van de grond gekomen.  Alle participanten willen zaterdag 13 mei tussen 12.00 en 16.00uur graag laten zien hoe zij daaraan bijdragen.  “Onze School” ligt aan de Stationsstraat 52 Maarheeze.

Powered by Blog Grabber