Open dagen bij “Tuin in het Bos”

Op 13 en 14 mei is Tuin in het Bos weer geopend voor bezoekers. Dit jaar is het vijf jaar geleden, dat de tuin voor het eerst werd opengesteld. De tuin geniet inmiddels grote belangstelling en die neemt…Open dagen bij “Tuin in het Bos”

12-05-2017 11:07 – Ingezonden door Redactie

Op 13 en 14 mei is Tuin in het Bos weer geopend voor bezoekers. Dit jaar is het vijf jaar geleden, dat de tuin voor het eerst werd opengesteld. De tuin geniet inmiddels grote belangstelling en die neemt elk jaar weer toe. Elke dag genieten Hannie en Wim Guns nog van hun tuin, maar ook van de vele geïnteresseerde bezoekers. Meestal zijn dat groepen op afspraak uit binnen- en buitenland. Veel tuinclubs natuurlijk, maar ook tuinreizen, reünies, familiefeesten, enz. Twee keer per jaar is er een open tuin weekend. Dan is iedereen welkom zonder afspraak. Op 13 en 14 mei is het weer zover.

Toen 30 jaar geleden Hannie en Wim het huis kochten, was er nog geen tuin. Alleen maar een dennenbos. Dat was prima, “lekker niet meer in de tuin werken”. Hoe sterk kan iets veranderen. Het duurde wel een aantal jaren, voordat de schop voor het eerst de grond in ging, maar snel daarna sloeg het virus toe. Nu kunnen ze niet meer zonder en is de tuin een deel van hun leven geworden.

Ook sinds de eerste open dag zijn heel veel verbeteringen aangebracht, dus elk jaar is er wel iets nieuws te zien. Enkele nieuwe veranderingen van de laatste jaren zijn de beeklopen, die alle vijvers met elkaar verbinden tot één watermassa en de volledige herinrichting van de westkant, waar de bezoekers binnenkomen. Ideeën zijn er nog genoeg, dus zo zal het nog wel even doorgaan. Na vele jaren van noeste arbeid is Tuin in het Bos een oase geworden in een uitgestrekte bosrijke omgeving waarin de serene rust je overvalt. Het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerp van deze tuin is, dat de tuin zijn oorsprong niet verloochend. Daarom treft u nog veel grove dennen aan en gaat de tuin naadloos over in het boslandschap. Meer informatie en beeldmateriaal treft u aan op www.tuininhetbos.nl.

Belangstellenden zijn welkom in het weekend van 13 en 14 mei 2017, van 10.30 -17.00 uur. De entree bedraagt € 4 pp, inclusief koffie of thee. Tuin in het Bos is aan de Dennenlaan 2 te Maarheeze.

Powered by Blog Grabber