Opnieuw verlies vv Maarheeze

In de uitwedstrijd tegen GKC in Kelpen heeft vv Maarheeze geen einde kunnen maken aan de reeks verliespartijen. Ook het fysiek sterkere GKC heeft Maarheeze 3 punten afhandig gemaakt en won haar thuiswedstrijd…Opnieuw verlies vv Maarheeze

08-05-2017 14:49 – Ingezonden door Redactie – Foto’s Mieke Mulder

In de uitwedstrijd tegen GKC in Kelpen heeft vv Maarheeze geen einde kunnen maken aan de reeks verliespartijen. Ook het fysiek sterkere GKC heeft Maarheeze 3 punten afhandig gemaakt en won haar thuiswedstrijd met 2-1.

In de laatste uitwedstrijd van het seizoen moest Maarheeze het wederom doen met een groot aantal invallers doordat het “blessure-spook” maar niet verdreven kan worden. Doordat teveel basis-spelers vanwege blessures verstek laten gaan, ontbreekt het Maarheeze aan vertrouwen en leiden eenvoudige fouten tot beslissende tegen-doelpunten. Zo ook tegen GKC waar in de 9e minuut door roekeloos verdedigen een onnodige vrije trap op de eigen achterlijn wordt weg gegeven. Uit de vrije trap komt de bal in het 16-meter gebied voor de voeten van GKC-middenvelder Danny Vleeshouwers die de bal koelbloedig binnenschiet: 1-0. Na deze vroege tegentreffer wist Maarheeze zich te herpakken en dwong door meer balbezit GKC terug op de eigen helft. In de 34e minuut kreeg het dan ook loon naar werken toen Maarheeze een kopie van het doelpunt van GKC maakte. Uit een vrije trap legde Eray Yigitdol de bal klaar voor Sjors Bukkems die met rechts de bal in de onderhoek joeg: 1-1.
Nog voor rust kreeg Eray Yigitdol een grote kans om de voorsprong te forceren echter zijn inzet, vrij voor de keeper, ging over het doel.

Na de rust zakte het spel van Maarheeze weer naar een bedenkelijk niveau en dit leidde in de 57e minuut tot een hernieuwde achterstand. Op een slordig genomen corner van Maarheeze zijde reageerde GKC alert door in de spelhervatting een snelle counter op te zetten. Hiermee werd de Maarheeze defensie volledig verrast en GKC-middenvelder Sjors Triepels verschalkte met een afstandsschot Maarheeze doelman Tom Geurts: 2-1.
Na deze hernieuwde achterstand kon Maarheeze geen veerkracht meer tonen en kon GKC relatief eenvoudig de 2-1 overwinning over de eindstreep brengen. GKC voorkomt met deze 3 punten rechtstreekse degradatie maar mag nog de nacompetitie in voor klasse-behoud.
Doordat Brevendia met 0-4 wist te winnen bij SSE en sv Ondo thuis tegen RKMSV gelijk speelde, is Brevendia uiteindelijk kampioen geworden in de 4e klasse E. Vv Maarheeze feliciteert Brevendia met dit verdiende Kampioenschap!

Nu de prijzen verdeeld zijn zal Maarheeze zich gaan voorbereiden op het slotstuk van de competitie, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, de derby tegen FC Cranendonck en de wedstrijden voor de nacompetitie om promotie naar de 3e klasse die Maarheeze heeft afgedwongen op basis van het winnen van de eerste periodetitel.
Allereerst wacht as zondag 14 mei de derby thuis tegen FC Cranendonck. Deze wedstrijd staat traditiegetrouw, ongeacht de posities op de ranglijst, altijd in het teken van prestige. We hopen dan ook weer vele voetballiefhebbers uit Cranendonck te mogen begroeten op sportpark De Romrijten.

Powered by Blog Grabber