Oranjevrijmarkt in Weert op Koningsdag

Weert viert Koningsdag in 2017 met de bekende Oranjevrijmarkt. Vanaf woensdag 26 april 20.00 uur tot en met donderdag 27 april 16.00 uur staat het centrum in het teken van de handel. Verkopers en kopers…Oranjevrijmarkt in Weert op Koningsdag

26-04-2017 08:43 – Ingezonden door Redactie – foto Weertdegekste

Weert viert Koningsdag in 2017 met de bekende Oranjevrijmarkt. Vanaf woensdag 26 april 20.00 uur tot en met donderdag 27 april 16.00 uur staat het centrum in het teken van de handel. Verkopers en kopers ontmoeten elkaar in het gezellige Stadspark en op de binnenzijde van de singels rond het centrum. Alleen particulieren mogen tweedehands of gebruikte goederen te koop aanbieden. Aanmelden of een vergunning aanvragen is niet nodig. Wel gelden er enkele spelregels. Extra toezicht zorgt ervoor dat de vrijmarkt goed en veilig verloopt.

Zoals elk jaar kunnen bezoekers op Koningsdag weer veel leuke initiatieven verwachten, zoals jonge muzikantjes die hun talenten vertonen, ludieke verkoopacties en heerlijke zelfgemaakte hapjes.

Bassin
Dit jaar is het helaas niet mogelijk om een plek in te nemen in de omgeving van het Bassin, tussen Hotellerie Munten en het politiebureau. Hier wordt momenteel gewerkt aan de verbetering van het kruispunt.

Woensdag 26 april 20.00 uur en spelregels
Koopjesjagers staan altijd al vroeg in de rij. Maar toch mogen de verkopers hun plek pas vanaf woensdag 26 april 20.00 uur innemen. U mag dus vooraf géén plek reserveren of al spullen neerzetten. Houd hier rekening mee, want zo voorkomt u een boete.

Denk ook aan winkeliers en omwonenden, houd deuren en inritten bij woningen en bedrijven vrij. Zo voorkomt u overlast.

Verder is de bedrijfsmatige/commerciële verkoop van goederen niet toegestaan. Ook mag er niet gebakken of gebraden worden. Dat mag alleen als de gemeente vooraf een tijdelijke standplaatsvergunning heeft verleend.

Schone stad
Laat geen rommel achter en neem niet-verkochte spullen weer mee naar huis. Geef na afloop van de Oranjevrijmarkt de schoonmakers de ruimte en help een handje mee.

Parkeren is gratis
Parkeren is op Koningsdag gratis, behalve in de parkeergarages en op het parkeerterrein van Q-Park aan de Parallelweg. U parkeert gratis op de parkeerplaatsen op straat en parkeerterreinen.

Hierbij gelden wel de normale verkeersregels. Zo is bijvoorbeeld parkeren in de groenvoorzieningen niet toegestaan. Bij overtreding riskeert u een bon.

Er geldt een parkeerverbod op de binnenzijde van de singel van Bassin, Kasteelsingel, Emmasingel, Langpoort en Wilhelminasingel van woensdag 26 april 18.00 uur tot donderdag 27 april 20.00 uur. De binnenzijde van deze wegen is dan alleen voor voetgangers toegankelijk.

De parkeergarages en de parkeerterreinen in het centrum blijven bereikbaar. Volg hiervoor de P-route of kijk voor informatie en locaties op: www.weert.nl/Parkeermogelijkheden_en_tarieven.

Toiletten
Er staan tijdens de Oranjevrijmarkt twee toiletgroepen (bio toiletten) met toegang voor rolstoelen. Een toiletgroep staat aan de Wilhelminasingel (tegenover het stadhuis, nr. 101). En de andere toiletgroep staat aan de Kasteelsingel (naast politiebureau, nr. 99).

Overlast en veiligheid
De politie en de gemeente letten er scherp op dat de Oranjevrijmarkt veilig verloopt. Daarom kijken ze of iedereen zich aan de spelregels houdt. Op plekken waar de veiligheid of verkeersdoorstroming in gevaar komt, worden extra maatregelen genomen. Aanwijzingen van de politie, toezichthouders en verkeersregelaars moet u onmiddellijk opvolgen.

Meer weten?
Heeft u nog vragen? Bel dan naar de gemeente, afdeling Openbaar Gebied telefoonnummer 14 0495 of (0495) 57 50 00, of stuur een email naar gemeente@weert.nl

Powered by Blog Grabber