Overpeltse cultuurraad op uitstap naar Zoutleeuw en Sint-Truiden

Op zaterdag 20 mei kan je samen met de Overpeltse Cultuurraad mee op uitstap naar Zoutleeuw en Sint-Truiden. In de voormiddag ontdekken we het historische centrum van Zoutleeuw, in de namiddag brengen…Overpeltse cultuurraad op uitstap naar Zoutleeuw en Sint-Truiden

14-05-2017 18:40 – Ingezonden door Redactie

Op zaterdag 20 mei kan je samen met de Overpeltse Cultuurraad mee op uitstap naar Zoutleeuw en Sint-Truiden. In de voormiddag ontdekken we het historische centrum van Zoutleeuw, in de namiddag brengen we bezoek aan het fruitbedrijf Healthy Fruit en Stayen, het multifunctionele voetbalstadion van eersteklasser STVV. De deelnameprijs bedraagt 20 euro. Inschrijven kan tot 17 mei bij de dienst cultuur in CC Palethe.

De Overpeltse cultuurraad organiseert op zaterdag 20 mei haar jaarlijkse uitstap. We bezoeken in de voormiddag het historische centrum van Zoutleeuw. We brengen er een bezoek aan de Sint-Leonarduskerk, dat behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Ook de Grote Markt van Zoutleeuw is een juweeltje met het gotische stadhuis en de Lakenhalle dat we eveneens bezoeken.

’s Middags houden we halt bij natuurdomein ’t Vinne  voor een middagmaal. ’s Middags houden we halt bij het natuurdomein ’t Vinne voor een middagmaal. Je kan (vrij) kiezen tussen enkele gerechten of je kan zelf je picknick meebrengen en genieten van de prachtige natuur in dit natuurdomein, met het grootste binnenmeer van Vlaanderen.

In de namiddag brengen we een geleid bezoek aan het fruitbedrijf Healthy Fruit. Je maakt kennis met de sortering, de bewaring en de afzetmarkt binnen de fruitteelt, vanaf de teelt tot bij de consument. Tijdens de rondleiding kan je ook proeven van lekkere streekproducten, gemaakt van peren.

Afsluiten doen we met een bezoek aan Stayen, het multifunctionele voetbalstadion van eersteklasser STVV. Tijdens deze tour kom je op plaatsen waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Sta zelf op de middenstip en bewonder het unieke kunstgrasveld.  Een hoogtepunt tijdens deze tour is het bezoeken van het hotel Stayen en de nieuwe tribune met verschillende lounges met fantastisch uitzicht.

De autobus vertrekt om 7.45 uur aan Palethe.  We zijn terug rond 19.00 uur. De deelnameprijs bedraagt  € 20,00 (inbegrepen de bus, gidsen). Inschrijven kan tot 17 mei bij de dienst cultuur (cultuur@overpelt.be of 011/51 69 70)
Op de foto ‘Stayen’

Powered by Blog Grabber