Ponticello

Elk jaar in juli gaat het strijkorkest van de Kunst Academie Noord Limburg, Ponticello, ‘op reis’, het ene jaar naar het buitenland, het andere jaar dichter bij huis. Uiteraard om veel te oefenen, maar…Ponticello

27-05-2017 19:11 – Ingezonden door Redactie

Elk jaar in juli gaat het strijkorkest van de Kunst Academie Noord Limburg, Ponticello, ‘op reis’, het ene jaar naar het buitenland, het andere jaar dichter bij huis. Uiteraard om veel te oefenen, maar ook om daar concerten te spelen. Vorig jaar zijn ze naar Polen gegaan, dit jaar wordt het Oostende waar ze werden geselecteerd om deel te nemen aan een internationaal festival ‘JAZEE’. Reden te meer om alvast ook het thuisfront nog eens te laten genieten van hun prachtige muziek, vandaar dat ze afgelopen zaterdag het Hubertustheater van het College in Neerpelt tot 2 maal toe vol deden lopen om te luisteren naar hun uitgebreide repertoire, met moderne nummers zoals Firework, filmmuziek (zoals dat uit The Godfather of The Mission) als meer klassieke nummers. Ponticello bestaat eigenlijk uit 2 strijkorkesten, het ene met leerlingen van de middelbare graad van het KANL, het andere van de hogere graad. Beide orkesten staan onder leiding van Vera Baliko. En volgend jaar, dan trekken ze naar Barcelona …
 
Foto Marc Faes

Powered by Blog Grabber