Promovendus Ledûb dames 1 eindigt seizoen super op plek vier

Met de doelstelling om de vierde plek vast te houden in de 1e divisie, voltrokken we de lange reis naar Haarlem tegen de nummer drie, Spaarnestad dames 1. De eerste wedstrijd van het seizoen eindigde in…Promovendus Ledûb dames 1 eindigt seizoen super op plek vier

28-04-2017 15:01 – Ingezonden door Redactie – Foto Will Kuijpers

Met de doelstelling om de vierde plek vast te houden in de 1e divisie, voltrokken we de lange reis naar Haarlem tegen de nummer drie, Spaarnestad dames 1. De eerste wedstrijd van het seizoen eindigde in een teleurstellende 3-1 nederlaag waarbij vooral de manier hoe er werd verloren, erg zuur was. Net niet winnen maar wel met lege handen staan.

Met revanche gevoelens werd gestart in de eerste set. Ledûb kwam sterk uit de hoek met een goede service en de tegenstander had zichtbaar moeite hiermee. Verder kwam de passing zeer goed aan bij Marloes waardoor de blokkering van de tegenstander vaak een stap te laat was, Ledûb wist hiervan te profiteren.

Het massale thuispubliek werd stil toen Ledûb tekende voor de eerste set met 25-19. Vanaf de tweede set kreeg de tegenstander haar passing iets beter onder controle en ging  het zelf lastiger serveren. Ledûb had even geen antwoord in de sideout, een aantal keren was het blok van Spaarnestad ons te machtig.

Waar de tweede set nog enigszins ruim werd verloren, kende set drie en vier een spannender slot. Met 25-23 was de derde set voor Spaarnestad maar met 26-24 trok Ledûb de stand gelijk.

Helaas kon Ledûb aan een sterke start in de vijfde set hieraan net geen vervolg geven. Een 3-2 nederlaag liet wel zien dat ook de lijstaanvoerders van de 1e divisie door Ledûb gaandeweg zijn uitgedaagd. Een knappe groei heeft het team doorgemaakt.

Als promovendus in de 1e divisie en je direct vestigen op de vierde plek is een super knappe prestatie. Doelstelling behaald en een welverdiende rustperiode waarop we kunnen terugkijken naar een geslaagd seizoen. Nieuwe mijlpaal voor de club, een trotste coach Jan Slenders geeft het stokje dan ook met veel vertrouwen door aan Jeroen van Vugt en Dennis van Heugten.

Deze eindnotering moet veel vertrouwen geven voor wederom een mooi seizoen. Helaas zonder speelsters Freddie Theelen en Fleur Hermans, beide speelsters zijn volgend seizoen niet meer actief binnen dames 1. Ledûb dames 1 heeft de afgelopen jaren steevast op Freddie en Fleur kunnen rekenen en mede dankzij deze twee speelsters is Ledûb uitgegroeid tot een vast team in de eerste divisie, meiden bedankt!

Powered by Blog Grabber