Repair Café herstelt uw spullen

Op vrijdag 21 april organiseert de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) opnieuw een Repair Café in Hamont-Achel. Tussen 18.00u en 21.00u kan je in het Michielshof terecht voor allerlei…Repair Café herstelt uw spullen

17-04-2017 15:15 – Ingezonden door Redactie

Op vrijdag 21 april organiseert de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) opnieuw een Repair Café in Hamont-Achel. Tussen 18.00u en 21.00u kan je in het Michielshof terecht voor allerlei herstellingen. Klein elektrisch materiaal dat stuk is, kledij die hersteld mag worden, computers, smartphones of tablets die defect zijn, … De deskundigen van het Repair Café bieden voor heel wat problemen een oplossing. De reparatie gebeurt bovendien volledig gratis, enkel wanneer de herstellers gebruik moeten maken van gekochte onderdelen dient een vergoeding betaald te worden.

Deze 6de editie draait – naast de normale herstellingen – vooral rond fietsgebruik. Er zal daarom een deskundige aanwezig zijn die al jouw vragen over fietsen beantwoordt. Wil je weten welke fiets het beste is voor recreatief gebruik? Zoek je naar verschillen tussen meerdere elektrische fietsen? Onze deskundige helpt je graag verder. De studenten van de SYNTRA-opleiding ‘fietstechnicus’ staan bovendien klaar om jouw fiets een grondige onderhouds- of herstellingsbeurt te geven.

In het Repair Café worden overigens niet alleen spullen gemaakt, je kan er ook voorwerpen die je zelf niet meer gebruikt doneren. In samenwerking met de weggeefwinkel uit Lommel wordt een weggeefhoek ingericht, waar speelgoed, kledij, servies, keukengerei en andere zaken overhandigd kunnen worden. Je kan hier ook spullen oppikken, zonder dat je zelf iets hebt meegebracht.

Duurzaamheid staat verder steeds centraal tijdens het Repair Café. Ook de Zadenbib Noord-Limburg is daarom op 21 april aanwezig. Hier kan je gratis zaden afhalen voor je moestuin of kruidentuin, maar mag je ook zaden die jij teveel hebt wegschenken. Tot slot worden er verschillende gezelschapsspelletjes voorzien, zodat zij die even moeten wachten hun tijd op een aangename manier kunnen invullen.

Powered by Blog Grabber