Röring at the Poel: voor iedereen wat wils

Het festivalterrein dat de afgelopen dagen achter het zwembad aan de Poelderstraat in Budel is verrezen heeft dit weekend voor iedereen wat wils te bieden. Op zaterdag, tijdens Röring at the Poel, zijn…Röring at the Poel: voor iedereen wat wils

19-05-2017 09:52 – Ingezonden door Roy de Leijer – Foto: Stefan Mandersloot

Het festivalterrein dat de afgelopen dagen achter het zwembad aan de Poelderstraat in Budel is verrezen heeft dit weekend voor iedereen wat wils te bieden. Op zaterdag, tijdens Röring at the Poel, zijn er onder meer optredens van het vrouwelijke dj-duo Loudgarden en de ervaren folkband Pater Moeskroen. Op zondag biedt Talent at the Poel een podium aan aanstormend lokaal talent.

Röring at the Poel (voorheen Rock Röring) wordt gehouden op de oude ligweide van het zwembad aan de Poelderstraat in Budel. Met een nieuwe naam, een nieuwe locatie, gratis entree en een programmering die voor ieder wat wils te bieden heeft, mikt het festival op een breed publiek. De muziekstijlen lopen uiteen van folk en rock tot onder meer dance, blaas- en feestmuziek.
De poorten van het festivalterrein gaan zaterdag open om 17.00 uur. Vanaf 17.30 uur zijn er optredens van Loudgarden, Pater Moeskroen, SanQuin, Life’s Electric, DJ Kees van Hondt, Jam Pilots, Jasonquake en De Phillies.

Familiedag
“Zondag houden we voor de eerste keer een familiedag”, zegt medeorganisator Bas Kusters. De festivalorganisatie biedt dan van 14.00 tot 19.00 uur met Talent at the Poel een podium aan lokale talenten. Kusters: “We houden onder meer een bandwedstrijd voor jeugdige muzikantjes van de basisschoolleeftijd. Vanuit verschillende Cranendonckse muziekscholen zijn er een vijftal bandjes gevormd. Zij hebben allemaal een paar nummers ingestudeerd, die ze zondagmiddag zullen spelen.” Daarna speelt de jeugdige coverband Lost Memories pop- en rocknummers. Verder zijn er demonstraties van Turnlust en de jeugd van het Sint Jorisgilde. Ook zijn er allerlei omlijstende activiteiten zoals een springkussen.

De entree is op beide dagen gratis. Het festivalterrein, dat gedeeltelijk is overkapt, ligt aan de aan de Poelderstraat in Budel. Meer info: www.roring-fest.nl

FOTO: Life’s Electric, met de uit Budel afkomstige frontman Ferry van der Woude (tweede van links), treedt zaterdag op bij Röring at the Poel. Op zondag is het beurt aan aanstormend lokaal talent. Foto: Stefan Mandersloot

Powered by Blog Grabber