Samenspel voor de tovertafel

Een tovertafel staat hoog op het verlanglijstje van zorgcentra Mariënburght in Budel, Marishof in Maarheeze en Eegelshoeve en Witven in Someren. Nu slaan deze vier zorgcentra van Stichting Land van Horne…Samenspel voor de tovertafel

17-04-2017 15:15 – Ingezonden door Redactie

Een tovertafel staat hoog op het verlanglijstje van zorgcentra Mariënburght in Budel, Marishof in Maarheeze en Eegelshoeve en Witven in Someren. Nu slaan deze vier zorgcentra van Stichting Land van Horne de handen ineen om de aanschaf van een gezamenlijke tovertafel te realiseren.

Met een tovertafel kunnen ouderen met dementie en niet-aangeboren hersenletsel interactieve spellen doen, waarbij beweging en sociale interactie gestimuleerd worden. Een erg waardevolle zorginnovatie dus. Medewerkers van de zorgcentra benaderen sponsoren, organiseren activiteiten en geven meer bekendheid aan hun project. Hiermee hopen ze dat hun wens om een tovertafel te verwerven verwezenlijkt wordt. Ook is het project online gestart via www.geefomzorg.nl. Hier kan iedereen het project steunen door middel van een donatie, fundraising of door het project te delen via sociale media.

De vier zorgcentra hebben bewust besloten om samen te werken in dit project. De tovertafel zal gaan rouleren tussen de zorgcentra, waardoor zij kunnen leren van elkaars ervaringen. Ook kunnen op die manier meer cliënten plezier hebben van de tovertafel en ervaren zij de positieve effecten, zoals in beweging komen en de sociale interactie. Meer informatie over het samenspel voor de tovertafel is te vinden via www.geefomzorg.nl.

De Stichting Land van Horne is een organisatie voor verzorging, verpleging en thuiszorg. Met ruim 2.300 medewerkers en 1.300 vrijwilligers biedt de stichting (thuis)zorg en aanvullende diensten in de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Cranendonck en Someren.

Powered by Blog Grabber