Schut van Buul

Zaterdag 6 mei is Schutterij St. Nicolaas en St. Antonius de provinciegrens weer overgestoken om deel te nemen aan de wedstrijd voor de Cornelisbeker. Het jaarlijks terugkerend event vindt altijd plaats…Schut van Buul

15-05-2017 09:04 – Ingezonden door Redactie

Zaterdag 6 mei is Schutterij St. Nicolaas en St. Antonius de provinciegrens weer overgestoken om deel te nemen aan de wedstrijd voor de Cornelisbeker. Het jaarlijks terugkerend event vindt altijd plaats op de laatste zaterdag voor het eerste bondsfeest. De deelnemers zijn de 4 Weertse schutterijen en de Schut van Buul. Dit jaar was het de beurt van St. Catharina 1480 om het te organiseren, maar omdat zij niet over een eigen schietlocatie beschikken hadden ze het uitbesteed aan St. Oda uit Boshoven. De weergoden speelden goed mee en rond 18.00 uur werd er gestart met de wedstrijd. Na de 2 openingsronden zaten beide zestallen nog in de race voor de 1“ plaats. Het 2e zestal bleek na de 1e kavelronden als beste uit de bus te komen en behaalde ondanks 2 missers de 1e plaats. Het 1e zestal had heel wat meer kavelrondes nodig om tot een beslissing te komen. Na de 6e kavelronde zonder missers was het echter te duister geworden om nog door te schieten en dat resulteerde uiteindelijk in een gedeelde 1e plaats samen met Laar. Door deze twee 1e plaatsen was de Schut van Buul de glorieuze winnaar van de Cornelisbeker en mocht de voorzitter de beker na afloop in ontvangst nemen om deze voor een jaar in de prijzenkast te stallen. De schutters hebben de vorm dus al vroeg te pakken en dat geeft een prima uitzicht voor de prestaties op de bondsfeesten. In deze vorm zou het zo maar eens kunnen gaan lukken om met het OLS d’n Um dit jaar mee te nemen naar Budel.

Powered by Blog Grabber