Solisten- en ensembleconcours Muziekschool Grensland

Op zondag 9 april vond in de Posthoorn in Hamont het jaarlijkse solisten- en ensembleconcours van muziekschool Grensland plaats. Ondanks het mooie weer was er veel publiek aanwezig om de optredende muzikanten…Solisten- en ensembleconcours Muziekschool Grensland

23-04-2017 14:30 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 9 april vond in de Posthoorn in Hamont het jaarlijkse solisten- en ensembleconcours van muziekschool Grensland plaats. Ondanks het mooie weer was er veel publiek aanwezig om de optredende muzikanten aan te moedigen.
Na vele weken oefenen sta je daar dan alleen op het podium om je solo ten gehore te brengen voor een volle zaal en voor een jury. Dit is op zich al een hele prestatie. De zenuwen speelden bij sommige solisten dan ook parten maar daar werd voor de beoordeling door de jury rekening mee gehouden. Er werd door 65 solisten op verschillende niveaus gestreden om de felbegeerde bekers. De jeugddivisie is bedoeld voor de jongste, beginnende muzikant. In de loop der jaren, naargelang het niveau, klim je dan van de 5de tot de 1ste divisie. In de hoogste divisies behoor je tot de ervaren muzikanten. Bijna alle instrumenten, zowel blaas- als slagwerkinstrumenten, die bij een harmonie of fanfare bespeeld worden waren die dag te horen al dan niet begeleid door de pianiste.
Dank aan alle solisten, jury, pianiste, docenten en vrijwilligers voor deze geslaagde dag.
In de jeugddivisie ging de beker voor het slagwerk naar Simon Umans uit Hamont-Lo op kleine trom. Bij de houtblazers ging deze naar Donna van Deurzen uit Budel-Dorplein op alt saxofoon. Kaat Steensels uit Hamont behaalde bij de koperblazers op trompet de meeste punten. In de 5de divisie mocht Alonso van den Berg uit Budel op multi-percussion de beker mee naar huis nemen en Niels Lukkesen uit Hamont bij de koperblazers op trompet. Voor de houtblazers was er een gedeelde 1ste prijs voor Merlin Meurkens uit Budel en Femke Ceelen uit Soerendonk, beiden op klarinet. In de 4de divisie behaalde bij het slagwerk Elke van Seggelen uit Budel met marimba de meeste punten en bij de blazers was dit Liese Schuurmans uit Hamont-Lo op bugel. In de 3de divisie ging Jellis Martens uit Budel op multi-percussion met de eer strijken. In de 2de divisie was dit Arjan van der Heijden uit Budel met marimba en als laatste won Ries Martens uit Budel met multi-percussion in de hoogste afdeling de beker. Tevens behaalde hij met bijna 96 % van de te behalen punten de hoogste score van de dag. Proficiat aan alle solisten.

Foto
“Alle deelnemers in de jeugdafdeling met vooraan de bekerwinnaars”.

Powered by Blog Grabber